این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم باغبانی ایران، جلد ۵۴، شماره ۱، صفحات ۱۹-۳۱

عنوان فارسی بررسی محتوای ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و لئوکارپوزاید در اندام و مراحل فنولوژیکی مختلف گیاه دارویی Solidago virga-urea L.
چکیده فارسی مقاله Solidago (علف طلایی اروپایی) از گیاهان ارزشمند دارویی است که دارای اثرات ضد التهاب، ضد ‌میکروب، ضد اسپاسم، مدر و مسکن می‌باشد. به منظور بررسی میزان ترکیات فنلی و فلاونوئیدی عصاره علف طلایی اروپایی رقم فسا اف‌تایپ در اندام‌ها (برگِ روزت، برگِ ساقه‌ و گل) و مراحل رشدی مختلف (مرحل قبل از گلدهی، ظهور آغازه‌های گل، گلدهی کامل و پس از گلدهی)، دو آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهیدبهشتی تهران در سال 1398 اجرا شد. خصوصیات فیتوشیمیایی شامل محتوای فنل کل، فلاونوئید کل و مقدار لئوکارپوزاید به ترتیب به روش فولین سیوکالتو، آلومینیوم کلراید و آنالیز کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که در بین اندام‌های مختلف، بیشترین میزان فنل در گل (36/29 میلی‌گرم گالیک‌اسید در گرم ماده خشک)، فلاونوئید در برگ روزت (63/8 میلی‌گرم روتین در گرم ماده خشک) و لئوکارپوزاید در برگ ساقه (17/5 میلی‌گرم در گرم ماده خشک) انباشته است. در بین مراحل رشدی، بیشترین فنل (84/28 میلی‌گرم گالیک‌اسید در گرم ماده خشک) و فلاونوئید کل (95/7 میلی‌گرم روتین در گرم ماده خشک) در مرحله گلدهی کامل و بیشترین میزان لئوکارپوزاید (65/9 میلی‌گرم در گرم ماده خشک) در مرحله قبل از گلدهی بدست آمد. براساس نتایج این پژوهش می‌توان بهترین اندام و زمان برداشت مناسب جهت دستیابی به بالاترین میزان فنل کل، فلاونوئید کل و لئوکارپوزاید را براساس نیاز صنایع دارویی و غذایی در شرایط اقلیمی تهران انتخاب کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فلاونوئید کل،کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا،لئوکارپوزاید،مراحل نمو،

عنوان انگلیسی Study of the Content of Phenolic, Flavonoid and Leiocarposide Compounds in Different Organs and Phenological Stages of Solidago virga-urea L.
چکیده انگلیسی مقاله Solidago virga-urea L. is a valuable medicinal plant that has anti-inflammatory, antimicrobial, antispasmodic, diuretic and analgesic effects. In order to evaluate the phenolic and flavonoid compositions in different organs extract (rosette leaf, stem leaf and flower) and also in extracts obtained from different growth stages (before bloom, first bloom, full bloom and after bloom) of S. virga-urea L.'Phasa F type', two separate experiments were conducted in the form of a randomized complete block design with three replications. The experiment carried out in the Research Institute of Plants and Medicinal Raw Materials of Shahid Beheshti University of Tehran in 2019. Phytochemical properties including total phenol content, total flavonoids and leiocarposide content were measured by Folin–Ciocalteu, Aluminum Chloride method and high performance liquid chromatographic analysis, respectively. The results showed that among different organs, the highest amount of phenol (29.36 mg GAE.g-1 dry weight) was in flowers, flavonoids (8.63 mg RUT. g-1 dry weight) in rosette leaves, and leiocarposide (5.17 mg.g-1 dry weight) in stem leaves. Among the growth stages, the highest total phenol (28.84 mg GAE.g-1 dry weight) and total flavonoids (7.95 mg RUT. g-1 dry weight) were obtained in the full bloom stage, while the highest amount of leiocarposide (9.65 mg.g-1 dry matter) obtained before blooming. According to the results obtained from this study, the best organ and harvest time for having high amounts of total phenol, total flavonoids or leiocarposide can be chosen based on pharmaceutical and food industries requirements, in the climatic conditions of Tehran.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله فلاونوئید کل,کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا,لئوکارپوزاید,مراحل نمو

نویسندگان مقاله سپیده پارسافر |
پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، تهران، ایران.

قاسم اقلیما |
گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران.

محمدحسین میرجلیلی |
گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، تهران، ایران.

صمد نژاد ابراهیمی |
گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، تهران، ایران

حسن قربانی قوژدی |
گروه کشاورزی، دانشکده علوم، مجتمع آموزش عالی گناباد، گناباد، ایران

جواد هادیان |
گروه کشاورزی، پردیس چیلیواک، دانشگاه فررز والی، ب. سی.، کانادا


نشانی اینترنتی https://ijhs.ut.ac.ir/article_92776_a2174d94d31888a20d11c2027cc3261b.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات