این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 22 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۴۱-۵۳
عنوان فارسی
اثرات محافظتی آستاگزانتین علیه استرس اکسیداتیو ایجادشده با دیازینون در آبشش ماهی قزلآلای رنگینکمان
چکیده فارسی مقاله
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات محافظتکنندگی آستاگزانتین علیه دیازینون با بهرهگیری از شاخصهای بیوشیمیایی و بیان ژن در آبشش ماهی قزلآلای رنگینکمان انجام شد. ماهیها با مقادیر مختلف (5/0، 2 و 5 گرم در کیلوگرم) آستاگزانتین تجاری به مدت 60 روز تغذیه شدند. بعد از مرحله خوراکدهی، ماهیها با 11/0 میلیگرم در لیتر دیازینون به مدت 96 ساعت چالش داده شدند. بعد از مرحله درونتنی، آبششهای ماهیها به منظور مطالعه شاخصهای بیوشیمیایی و بیان ژنهای مرتبط با سیستم آنتیاکسیدان نمونهبرداری شدند. نتایج نشان داد که تغذیه با آستاگزانتین قادر به کاهش میزان محصولات ناشی از پراکسیداسیون لیپیدی و افزایش فعالیت آنتیاکسیدان آبشش است. ضمناً میزان بیان mRNA مربوط به برخی آنزیمهای آنتیاکسیدان، شامل سوپرکسید دیسموتاز، گلوتاتیون اس ترانسفراز، گلوتاتیون پراکسیداز و فاکتور شماره 2 مربوط به فاکتور 2 اریتروئید هستهای (Nrf2)، در ماهیهای تغذیه شده با آستاگزانتین و مجاور شده با دیازینون افزایش یافت. هر چند تغییر معنیداری در میزان بیان mRNA مربوط به آنزیم کاتالاز در این مطالعه دیده نشد. این مطالعه پیشنهاد میکند که آستاگزانتین قادر به بهبود استرس اکسیداتیو ایجاد شده با دیازینون در آبشش ماهی قزلآلای رنگینکمان است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آستاگزانتین، دیازینون، آبشش، قزلآلای رنگینکمان، سیستم آنتیاکسیدان
عنوان انگلیسی
Protective effects of astaxanthin against oxidative stress caused by diazinon in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) gil
چکیده انگلیسی مقاله
The current study was performed to evaluate the protective effects of astaxanthin against diazinon exposure on the gill biochemical and gene expression indices in rainbow trout. Fish were fed with different doses (0.5, 2 and 5 g kg-1) commercial astaxanthin for 60 days. After the feeding trial, fish were challenged with 0.11 mg L-1 diazinon for 96 hours. After the in vivo test, fish gills were sampled to study the biochemical factors and antioxidant-relevant gene expressions. Results showed that feeding astaxanthin could decrease lipid peroxidation products and improve gill antioxidant status. Meanwhile, mRNA expression levels related to some antioxidant enzymes, including superoxide dismutase, glutathione S-transferase, glutathione peroxidase and nuclear factor erythroid-2 related factor 2 (Nrf2), were up-regulated in the fish fed astaxanthin following the challenge with diazinon. Even though no significant changes in catalase mRNA expression level was observed. Present study suggests that astaxanthin could mitigate the oxidative stress induced by diazinon in rainbow trout gill.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Astaxanthin, diazinon, gill, rainbow trout, antioxidant system.
نویسندگان مقاله
صدیقه شعبان زاده | Sadigheh Shabanzadeh
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
صابر وطن دوست | Saber Vatandoust
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
سیدمهدی حسینی فرد | Seyed Mehdi Hosseinifard
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
نجمه شیخ زاده | Najmeh Sheikhzadeh
University of Tabriz
دانشگاه تبریز
امیرعلی شهبازفر | Amir ali Shahbazfar
University of Tabriz
دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-558-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات