علوم و فناوری بذر ایران، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر تنش شوری بر برخی خصوصیات جوانه­ زنی و رشد گیاهچه­ های ماریتیغال (Silybum marianum) و شکرتیغال (Echinops candidus)
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر شوری بر عوامل موثر بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ماریتیغال و شکرتیغال آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه محقق اردبیلی اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل گونه­ های ماریتیغال و شکرتیغال و همچنین سطوح 0، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار کلرید سدیم بود. نتایج نشان داد، شوری موجب کاهش درصد و سرعت جوانه­ زنی و افزایش متوسط زمان جوانه­ زنی می­شود که این کاهش در شکرتیغال بیشتر از ماریتیغال بود. شاخص­های رشد گیاهچه ­ها (طول و وزن تر و خشک ریشه­ چه و ساقه­ چه) نیز تحت تاثیر شوری قرار گرفت. در شوری 50 میلی­ مولار اغلب صفات ماریتیغال در مقایسه با شکرتیغال، اثر معنی داری نشان نداد، در حالی که در شوریهای بالاتر این صفات در شکرتیغال کاهش شدیدی در مقایسه با ماریتیغال داشت که این نشان دهنده تحمل نسبی ماریتیغال به شوری میباشد. با وجودی که شوری بنیه اولیه و ثانوی و کارایی استفاده از ذخایر را کاهش داد، استفاده از ذخایر در اثر این تنش افزایش پیدا کرد. محتوی سدیم و پتاسیم و کلسیم ریشه­ چه در شدت­ های پایین شوری افزایش و با تشدید تنش کاهش نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تحمل , سرعت جوانه ­زنی, عناصر غذایی, کارایی ذخایر بذر

عنوان انگلیسی Effects of salinity stress on some characteristics of germination and seedling growth of mike thistle (Silybum marianum) and Thistle (Echinops candidus
چکیده انگلیسی مقاله In order to study of salinity effects on seed germination and seedling growth of milk thistle and thistle, an experiment was carried out. Experiment was factorial based on a completely randomized design with three replications. Treatments included seeds of wild species milk thistle and thistle and five salinity levels (0, 50, 100, 150 and 200 mM NaCl). Results showed that salinity leads to decrease in germination percentage, germination rate and increase in mean germination time that these changes were more in thistle compared to milk thistle. Seedling growth indices (length and fresh and dry weight of cotyledon and hypocotyl) were also affected by salinity. Most traits of thistle were not affected by salinity (50 mM) in comparison with milk thistle, whereas these changes were higher in levels of salinity and this result indicated more relative tolerance to salinity in thistle. However, salinity caused to decline primary and secondary vigor and seed reserve use efficiency, but seed reserve using rate decreased under stress condition. The amount of Na+, K+ and Ca2+ in radicle increased in low levels of salinity and decreased by enhancing of stress intensity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله قاسم پرمون نویسنده مسیول | ghasem parmoon nevisandeh election
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده علوم کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)

علی عبادی | a ebadi
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده علوم کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)

معصومه اسدی آغبلاق | masoumeh asadi آغبلاق
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده علوم کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)


نشانی اینترنتی http://www.ijsst.ir/en/ManuscriptDetail?mid=262
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله‌ تحقیقی‌ (پژوهشی‌)
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات