علوم و فناوری بذر ایران، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۹۷-۱۰۶

عنوان فارسی بررسی ویِژگی های جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه های کلزای تولید شده از گیاهان مادری در معرض تنش شوری
چکیده فارسی مقاله در اين تحقيق سه رقم كلزا با تحمل متفاوت در برابر شوري شاملرقم اكاپي،زرفام وRGS003 تحت تأثير چهار غلظت شوري(صفر،5، 10، و 15 دسي زيمنس بر متر) قرار گرفت. آزمایش به صورت فاكتوريل با سه تكرار انجام شد.محصول بذر برداشت شده در سال بعد در آزمایش¬های تعیین درصد جوانه¬زنی و سرعت جوانه¬زنی و تعیین وزن خشک گیاهچه و سایر آزمون¬های مرتبط به ویژگی¬های جوانه¬زنی استفاده شد.نتایج نشان داد شاخص¬های مرتبط با قوه نامیه بذر در ارقام تفاوت معنی داری نشان نداد. همچنین این صفات تحت تأثیر شوری قرار نگرفت. درصد گیاهچه¬های عادی نیز در سطوح مختلف تیمار رقم و شوری تفاوت معنی دار نداشت. از بین شاخص¬های بنیه بذر، طول ریشه¬چه در بین ارقام تفاوت معنی داری نشان داد و رقم RGS003 کمترین طول ریشه¬چه را نسبت به ارقام اکاپی و زرفام داشت. وزن تر ساقه¬چه در هر دو آزمون جوانه¬زنی استاندارد و پیری تسریع شده با افزایش شوری افزایش یافت. وزن خشک ساقه¬چه نیز با افزایش شوری افزایش یافت (غیرمعنی دار) و با رسیدن سطح شوری به 15 دسی زیمنس بر متر کاهش یافت. بنابراین تولید بذر در شرایط شور بر قوه نامیه و بنیه بذر تولیدی تأثیر منفی ندارد و حتی برخی از شاخص¬های بنیه بذر تولیدی را بهبود خواهد بخشید
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شوری,کلزا,بذر,قوهنامیه.

عنوان انگلیسی Assessment of seed germination and seedling early growth characteristics of canola (Brassica napus L.) produced from original plants under salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله In this research the effects of four levels of salinity(0, 5, 10 and 15 dS.m-1) on three cultivars of rapeseed (Okapi, Zarfam, and RGS) were studied. Salinity and cultivar carried out in completely block design in factorial arrangement with three replications. Germination and vigor tests were done on produced seeds in laboratory. Seed viability indices showed no significant difference. These traits were not affected by salinity.Normal seedling percentage in different varieties and salinity treatments were not significantly different. Some of The seed vigor indices such as root length were significantly different between varieties and RGS003had lowest root length, so shoot fresh weight in both standard germination and accelerated aging test increased with increasing salinity. Shoot dry weight increased with increasing salinity (non-significant) and decreased in higher salinity level (15dS.m-1). So the seed production under saline conditions, have no negative impact on seed viability and vigor and even some of the seed vigour indicators will be improved.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Salinity, Rapeseed, seed, seed viability

نویسندگان مقاله سید علی محمد مدرس ثانوی نویسنده مسیول | seyed ali mohammad modarres sanavi nevisandeh election
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

عباس ده شیری | abbas ده shiri
موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال


نشانی اینترنتی http://www.ijsst.ir/en/ManuscriptDetail?mid=4334
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله‌ تحقیقی‌ (پژوهشی‌)
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات