|
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱۱۹-۱۳۵
|
|
|
عنوان فارسی |
تعیین بهترین زمان برداشت پسته براساس شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی |
|
چکیده فارسی مقاله |
این مطالعه به منظور بررسی آثار زمان برداشت بر برخی از شاخصهای پسته رقم احمد آقایی در رفسنجان انجام شد. در 3 سال متوالی (1391ـ1389) و طی 3 مرحله از رسیدن میوه (40، 70 و 100 درصد جداشدن پوست تر)، برداشت محصول انجام شد و شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی اندازهگیری شدند. آزمایشها در 3 تکرار و در قالب بلوکهای کامل تصادفی اجرا و با تجزیه مرکب تجزیه و تحلیل شدند. بهغیر از طول پسته، بیشتر شاخصها تحت تأثیر زمان برداشت قرار گرفتند. بیشترین مقدار پروتئین (5/20 درصد)، کلروفیل (6 میلیگرم) و ماندگاری جوانههای گل (61 درصد) در پستههای برداشتشده در مرحله اول (40 درصد) ثبت شد. با وجود مغز سبز و مزه خوب در پستههای 40 درصد رسیده، ولی پستههای برداشتشده در مرحله دوم رسیدن (70 درصد) بهترین کیفیت و کمیت را داشتند. برداشت سوم (100 درصد)، هرچند وزن خشک و خندانی محصول را بالا برد، مشکلاتی از جمله افزایش زودخندانی، ریزش قابل توجهی از میوهها و در نتیجه سختی عملیات برداشت، افزایش آلودگی و کاهش ارزش تغذیهای را در پی داشت. با توجه به شاخصهای مورد بررسی، در شرایط معمولی، بهترین زمان برای برداشت مرحلهای است که درصد خندانی و وزن خشک محصول در کنار ارزش تغذیهای آن بالا باشد که این زمان تقریباً مقارن با 70 تا 80 درصد رسیدن محصول بود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Determination of the best Harvest Time of Pistachio Nut based on Physiological and Biochemical Indices |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
This study was done to evaluate the effects of harvest time on some factor of 'Ahmadaqaie' pistachio nuts in Rafsanjan. In three consecutive years (2009-2012) during three stages of friut ripening (40, 70 and 100 percent of hulling), fruit was harvested and physiological and biochemical parameters were measured. The experiments were conducted as randomized complete block design with compound analysis in three replications. Most of the traits were influenced by harvest time more than latitude and length of piistachio. The highest amount of protein (20.5%), chlorophyll content (6 mg) and inflorecence bud retention (61%) was in immature nuts (40 percent). Pistachios harvested in stage two (70%) had the best quality and quantity despite of green kernal and good taste of immature pistachio nuts. Although third harvest (100%) increased the dry weight and percent of nut splitting, but have some problems including increasing early splitting, endocarp yellowing, nut drop under the trees, and finally difficult to harvest operations which will increase fungal infections and reduce the nutritional value. In the best time of harvesting in normal condition, the nutritional value, splitting and dry matter were high that roughly coincides with the 70 to 80 percent ripening stage. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
فاطمه ناظوری | استادیار گروه باغبانی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
سیامک کلانتری | استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
امان الله جوانشاه | استادیار مؤسسه تحقیقات پسته کشور ـ رفسنجان؛
نادر درکی | استادیار دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
علی رضا طلایی | استاد گروه علوم باغبانی، دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jci.ut.ac.ir/article_51371_48eb948fc6948c0bf3776c9b5f9001ba.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271666.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|