|
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱-۱۱
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر تیمار کوتاهمدت و مداوم اتانول و اسید جیبرلیک بر ماندگاری و کیفیت گل بریده آلسترومریا |
|
چکیده فارسی مقاله |
زرد شدن برگها مهمترین عامل محدود کنندهی عمر پس از برداشت گلهای آلسترومریا میباشد. بدین منظور جهت جلوگیری از زرد شدن برگها و حفظ خصوصیات کیفی آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی بر روی گل شاخه بریده آلسترومریا، رقم 'فوجی' انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار غلظت اتانول (0،2،4 و 6 درصد) و جیبرلیک اسید (0، 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر) بود که به دو روش تیمار کوتاه مدت و مداوم بر دوام عمر و برخی خصوصیات کیفی پس از برداشت گیاه مورد بررسی قرار گرفتند. ساکارز 4 درصد نیز در تمامی تیمارها به جز شاهد (آب مقطر) وجود داشت. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار مداوم نسبت به روش تیمار کوتاه مدت، تأثیر بیشتری بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی شاخه گلهای بریده داشت. اتانول 4 درصد موجب افزایش عمر گلها و افزایش میزان جذب محلول شد. افزایش غلظت اسید جیبرلیک در محلول نگهدارنده نیز باعث افزایش عمر گلها و حفظ خصوصیات کیفی گیاه شد، اگرچه تفاوت معنیداری در غلظت 100 و 150 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک در دوام عمر گلها، میانگین جذب محلول و وزن تر گلها مشاهده نشد. علاوه براین اسید جیبرلیک در روش تیمار کوتاه مدت تأثیر بهتری در حفظ کلروفیل برگها نسبت به روش تیمار مداوم داشت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of Pulse and Continuous Treatments of Ethanol and Gibberellic Acid on Vase Life and Quality of Alstroemeria Cut Flower |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Leaf yellowing is a major problem in postharvest of Alstroemeria cut flowers. For delaying of leaf yellowing and increasing flower quality a completely randomized factorial design was carried out on the Alstroemeria cut flowers ('Fuji' cultivar). In this research Ethanol (0, 2, 4, 6%), GA3 (0, 50, 100, 150 mg/litre) in two methods (pulse and continuous) were investigated on the flower vese life and other qualitative traits. There is 4% sucrose in all treatments except control. Result revealed that continuous treatment had more effect on the vase life and quality of flowers than pulse treatment. 4% Ethanol prolonged vase life and increased solution uptake. Increasing GA3 concentration in holding solution prolonged vase life and coused better retention of quality of cut flowers. However had no significant difference in 100 &150 mg/L GA3 in flower vase life, solution uptake and fresh weight? Moreover GA3 in pulse treatment had more effect than continuous treatment on better retention of chlorophyll. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
راحله عدالتی مرفه | edalati مرفه دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
مصطفی عرب | استادیار گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
روح انگیز نادری | دانشیار گروه باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
مجید راحمی | استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jci.ut.ac.ir/article_51362_fa369bac4fed8e52e81cec5b499bf240.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271657.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|