|
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۱۱۷-۱۲۸
|
|
|
عنوان فارسی |
تغییرات برخی ترکیبات بیوشیمیایی میوه انگور رقم ‘رشه’ در شیب و ارتفاع های مختلف |
|
چکیده فارسی مقاله |
انگور رقم 'رشه' در استان کردستان بهصورت دیم کشت میگردد. شرایط میکروکلیما تأثیر زیادی بر کیفیت انگور میگذارد. اطلاعات در رابطه با تغییر در ترکیبات حبه انگور در شرایط تغییرات آب و هوایی محدود است. لذا پژوهشی جهت بررسی اثر چهار مکان شیب جنوبی و شمالی و دو ارتفاع بالا و پایین بر برخی خصوصیات کیفی انگور رقم 'رشه' با سه تکرار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی، در دانشگاه کردستان، در سالهای 92-1391 انجام شد. میزان کاروتنوئید، آنتوسیانین، ظرفیت ضداکسایشی کل، کربوهیدراتهای محلول کل، میزان تانن و فنل کل حبهها اندازهگیری شدند. میزان آنتوسیانین، ظرفیت ضداکسایشی کل، میزان فنل کل و کربوهیدراتهای محلول کل در میوههای برداشت شده در شیب جنوبی با ارتفاع بالا در مقایسه با سایر مکانها بیشتر بودند. بیشترین میزان کاروتنوئید و تانن در شیب شمالی با ارتفاع کم بهدست آمد. کمترین میزان آنتوسیانین و کربوهیدراتهای محلول کل در انگورهای کشت شده در شیب شمالی با ارتفاع پایین مشاهده گردید. براساس نتایج حاصل، کشت انگور رقم 'رشه' در شیب جنوبی و ارتفاع بالاتر به تولیدکنندگان برای بالا بردن صفات کیفی حبههای انگور کمک مینماید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آنتوسیانین، شرایط محیطی، ظرفیت ضداکسایشی، فنل، کاروتنوئید، |
|
عنوان انگلیسی |
Some grape (Vitis vinifera L. cv. Rasheh) compositional changes under different slope and altitude |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Rashe grape cultivar grows in Kurdistan province in rain fed conditions. Microclimate conditions have a great effect on grape berry quality. Information about changes in grape berry composition in the relation to climate changes is limited. In order to measure the effects of slope and altitude on some grape berry chemical composition, a study was conducted on grape cv. 'Rasheh' in University of Kurdistan during 2012 and 2013. A randomized complete block design with four treatments (northern and southern slope, low and high altitude) and three replications was used. In this study, amount of carotenoids, anthocyanin, antioxidant capacity, total soluble carbohydrates, tannin and total phenol in grape berry were analyzed. Results showed that southern slope at high altitude increased amount of anthocyanin, antioxidant capacity, phenol and total soluble carbohydrates. Maximum values in the concentration of carotenoid and tannin in grape berry obtained in the northern slope and lower altitude. Berries from Northern slope and lower altitude were found to have a significantly lower anthocyanin and total soluble carbohydrates compared to other treatments. Based on these results, it can be concluded that the planting in the southern slope and higher altitude will help to grape growers for improve the qualitative characteristics of the grape berries. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
سالار دارابی | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)
ناصر قادری | استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)
آریو امامی فر | استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jci.ut.ac.ir/article_56552_1952f3fba3a044fd4b0bce4848409964.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271489.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|