بیولوژی کاربردی، جلد ۱۲، شماره ۴۵، صفحات ۷۱-۸۳

عنوان فارسی بهینه‌سازی فعالیت آنزیم لیپاز و متغیرهای شرایط تخمیری حاوی سوبسترای شیره انگور در محیط کشت آسپرژیلوس نایجر
چکیده فارسی مقاله هدف: آنزیم لیپاز از آنزیم‌‌های با اهمیت در صنایع غذایی، مواد شوینده و نساجی می‌‌باشد. همچنین امروزه صنایع وابسته به این آنزیم نظیر فرآوری مواد آلی، سنتز بیوسورفکتنت‌‌ها، نوشیدنی‌‌ها و صنایع آرایشی، دارویی و غذایی گسترش چشمگیری داشته‌‌اند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر بهینه‌سازی فعالیت آنزیم لیپاز و متغیرهای شرایط تخمیری حاوی سوبسترای شیره انگور در محیط کشت آسپرژیلوس نایجر است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش برای اولین بار جهت دستیابی به بیشترین فعالیت آنزیم در محیط کشت حاوی منبع کربنی شیره انگور، متغیرهای موثر در فرآیند تخمیر قارچ آسپرژیلوس نایجر یعنی دما، اسیدیته، غلظت شیره انگور و منبع نیتروژنی (عصاره مخمر-پپتون) با کمک نرم‌افزار Design Expert بهینه‌سازی گردید. یافته‌ها: اسیدیته معادل 5/7، مقدار غلظت شیره انگور و ترکیب عصاره مخمر و پپتون (با نسبت دو به یک) به ترتیب با میزان 5/1 و 75/0 درصد بدست آمد. فعالیت لیپاز پس از بهینه‌سازی شرایط محیط کشت برابر با U/ml 694/17 بود. نتیجه‌گیری: آسپرژیلوس نایجر در محیط کشت با فاکتورهای دما، غلظت شیره انگور و عصاره مخمر و پپتون در میزان بهینه خود و اسیدیته معادل 5/7، فعالیت لیپاز قابل توجهی ثبت می‌‌نماید. بنابراین منابع کربنی و نیتروژنی بکار رفته در این پژوهش، منابع مناسبی برای استفاده در محیط کشت این میکروارگانیسم جهت تولید آنزیم لیپاز می‌‌باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آسپرژیلوس نایجر، آنزیم لیپاز، شیره انگور، محیط کشت،

عنوان انگلیسی Optimization of lipase enzyme activity and variables of fermentation conditions containing grape juice substrate in Aspergillus niger culture medium
چکیده انگلیسی مقاله Objective: Lipase enzyme is one of the important enzymes in food, detergent and textile industries. Also, today, industries related to this enzyme such as processing of organic materials, synthesis of biosurfactants, beverages and cosmetic, pharmaceutical and food industries have expanded significantly. In this regard, the aim of the current research is to optimize the activity of lipase enzyme and the variables of fermentation conditions containing grape juice substrate in Aspergillus niger culture medium. Materials and methods: In this research, for the first time, in order to achieve the maximum activity of the enzyme in the culture medium containing the carbon source of grape juice, the effective variables in the fermentation process of Aspergillus niger, i.e. temperature, acidity, concentration of grape juice and nitrogen source (yeast extract-peptone) with the help of Design Expert software was optimized. Findings: The acidity equal to 7.5, the amount of concentration of grape juice and the combination of yeast extract and peptone (with a ratio of two to one) were obtained with 1.5 and 0.75%, respectively. Lipase activity after optimizing the conditions of the culture medium was equal to 17.694 U/ml. Conclusion: Aspergillus niger records significant lipase activity in the culture medium with the factors of temperature, concentration of grape juice and yeast extract and peptone in its optimal amount and acidity equivalent to 7.5. Therefore, the carbon and nitrogen sources used in this research are suitable sources for use in the culture medium of this microorganism to produce lipase enzyme.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آسپرژیلوس نایجر, آنزیم لیپاز, شیره انگور, محیط کشت

نویسندگان مقاله نیما زرگران |
کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران.

رضا حبیبی پور |
دانشیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران

نرگس قبادی |
استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران


نشانی اینترنتی https://sjoapb.qom.iau.ir/article_700449_d4e7b63356555ed3b4a246502b095810.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات