این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی خواص بیولوژیکی نانوامولسیون اسانس گل سرخ در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: در سال­های اخیر، استفاده از گیاهان دارویی به عنوان یک روش درمانی مکمل و موثر در سرتاسر جهان در حال افزایش است. هدف از این پژوهش بررسی خواص نانوامولسیون اسانس گل سرخ در شرایط آزمایشگاهی بود. مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، گل سرخ از منطقه برزک کاشان تهیه و اسانس آن به روش تقطیر با بخار بدست آمد. اجزاء موجود در اسانس به روش گازکروماتوگرافی طیف سنج جرمی شناسایی شدند. پس از تهیه نانوامولسیون اسانس جهت تایید پایداری و اندازه ذرات آن از آزمون های زتا و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) استفاده شد. خاصیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی به ترتیب با روش­های DPPH (1،1- دی فنیل- 2- پیکریل- هیدرازیل) وMTT (سلول­های سرطان سرویکس هلا) انجام شدند. خاصیت ضدمیکروبی علیه سالمونلا تیفی موریوم به روش­ انتشار دیسک، حداقل غلظت مهاری (MIC) و کشندگی (MBC) به روش میکرودایلوشن و ممانعت از تشکیل بیوفیلم بررسی شد. نتایج: بیشترین اجزاء اسانس گل سرخ شامل Nonadecane (55/33 درصد)، Heneicosane (03/16 درصد)، Hexadecanal (78/7 درصد) و Eicosane (39/3 درصد) بودند. میزان پایداری نانوامولسیون نیز برابر 5/47- میلی ولت بود. اندازه ذرات نانوامولسیون نیز به روش TEM تایید شد. نانوامولسیون اسانس فاقد خاصیت آنتی اکسیدانی بود. حداقل غلظت مهاری و کشندگی علیه سالمونلا تیفی موریوم به­ترتیب 350 و 700 میکروگرم در میلی لیتر بود. به ترتیب درصد کاهش بیوفیلم ایجاد شده در غلظت  MICو MBC برابر 75 و 80 درصد بود. غلظت 47/5 میکروگرم در میلی لیتر نانوامولسیون اسانس گل سرخ سبب کاهش 67 درصدی سلول های زنده هلا شد. نتیجه­گیری: با توجه خاصیت ضد باکتریایی و ضد سرطانی نانوامولسیون اسانس گل سرخ، این ترکیب می تواند در درمان عفونت­های باکتریایی و سلول­های سرطانی پیشنهاد شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نانوامولسیون، اسانس گل سرخ، خاصیت ضد باکتریایی، خاصیت ضد سرطانی، گازکروماتوگرافی

عنوان انگلیسی Evaluation of biological properties of Rosa damascene essential oil nanoemulsion in vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background: In recent years, the use of herbal medicine, as a complementary and effective medicine, is increasing worldwide. The aim of this study was to investigate the properties of Rosa damascene essential oil nanoemulsion in vitro. Materials and Methods: In this experimental study, rose flower was obtained from Barzok area of Kashan and its essential oil was prepared by steam distillation method. The components of the essential oil were identified by gas chromatography and mass spectrometry (GC-MS). After preparing essential oil nanoemulsion, the size and morphology of nanoemulsion were examined by zeta test and transmission electron microscope (TEM), respectively. Antioxidant activity and cytotoxicity were tested by DPPH (1,1-diphenyl-2-picryl-hydrazyl) and MTT (HeLa cancer cells) methods, respectively. Antimicrobial activities against Salmonella Typhimurium were evaluated by disc diffusion, minimum inhibitory concentration (MIC) and bactericidal (MBC) by microdilution methods and prevention of biofilm formation. Results: The most compounds of rose essential oil included Nonadecane (33.55%), Heneicosane (16.03%), Hexadecanal (7.78%) and Eicosane (3.39%). The stability of nanoemulsion was also equal to -47.5 mV. The size of nanoemulsion particles was also confirmed by TEM method. Essential oil nanoemulsion had no antioxidant activity. The MIC and MBC were 350 and 700 µg/ml, respectively. The percentage of biofilm reduction in MIC and MBC concentrations was 75 and 80%, respectively. The concentration of 5.47 µg/mL of nanoemulsion caused a decrease of 67% of living HeLa cells. Conclusion: With attention to the antibacterial and anticancer properties of rose essential oil nanoemulsion, this compound can be suggested in the treatment of bacterial infections and cancer cells.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nanoemulsion, Rose Essential Oil, Antibacterial Activity, Anticancer Activity, Gas Chromatography

نویسندگان مقاله ایمان صفاری | Iman Saffari
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

عباسعلی مطلبی مغانجوقی | Abbasali Motallebi Moghanjoghi
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

رضا شرافتی چالشتری | Reza Sharafati Chaleshtori
Research Center for Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

مریم عطائی | Maryam Ataee
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

آزاد خالدی | Azad Khaledi
Infectious Diseases Research Center, Faculty of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I. R. Iran.
مرکز تحقیقات بیماری های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران


نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1345-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات