بیولوژی کاربردی، جلد ۱۰، شماره ۳۸، صفحات ۷۷-۹۴

عنوان فارسی مطالعه تعیین ویژگی‌های آنزیمی باکتری‌های شدیدا نمک دوست جداسازی شده از دریاچه حوض سلطان
چکیده فارسی مقاله هدف:از دیرباز مطالعه بر روی میکروارگانیسم‌های مناطق ویژه با مشخصات خاص از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. دریاچه نمک حوض سلطان یکی از دریاچه‌های شور منطقه کویر مرکزی ایران می‌باشد که از نظر وسعت و میانگین شوری مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق حاضر در جهت جداسازی باکتری‌های نمک دوست به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره تنوع میکروبی این دریاچه انجام شد. مواد و روش‌‌ها: از پنج منطقه دریاچه حوض سلطان نمونه‌گیری شد. نمونه‌ها رقیق‌سازی گردید و بر روی محیط مولتن هالوئیدآگار با غلظت‌های مختلفی از نمک (%35-5) کشت داده شدند. پلیت‌ها در دمای °C37 تحت شرایط هوازی انکوبه گردیدند. خصوصیات بیوشیمیایی، استفاده از منابع کربن و تولید اگزوآنزیم‌ها مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌‌ها: 205 سویه در محیط‌های حاوی (%15- 5) نمک، رشد کردند. از بین سویه‌های جداسازی شده، 18 سویه در محیط حاوی %35- 15 غلظت نمک رشد داشتند که می‌توان آنها را به عنوان باکتری‌های شدیدا نمک دوست مورد توجه قرار داد. نتایج بدست آمده از بررسی‌های میکروسکوپی بیانگر آن است که 178سویه باسیل، کوکسی و اشکال رشته‌ای گرم مثبت بوده و 27 سویه باسیل گرم منفی می‌باشند. در شناسایی فنوتیپی سویه‌های ایزوله شده از باکتری‌های نمک دوست افراطی، جنس‌های هالوباکتریوم (Halobacterium)، هالوآرکئولا (Haloarcula)، هالوروبروم (Halorubrum) و هالوکوکوس (Halococcus) تشخیص داده شدند. علاوه براین، با بررسی تولید آنزیم توسط این سویه‌ها مشخص شد که برخی از آنها توانایی تولید آنزیم‌های متفاوتی مانند: آمیلاز، لیپاز، دی ان آز، اوره آز، گزیلاناز و ژلاتیناز را دارند. نتیجه‌‌گیری: دریاچه حوض سلطان از تنوع میکروب‌های نمک دوست وسیعی برخوردار است. علاوه براین، این باکتری‌ها می‌توانند به عنوان منبعی جهت تولید آنزیم‌های تحمل‌کننده نمک در صنایع گوناگون کاربردهای فراوانی داشته باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دریاچه نمک، جداسازی باکتری‌ها، باکتری‌های نمک دوست، آنزیم‌های میکروارگانیسم‌ها،

عنوان انگلیسی Identification and Enzymatic Characterization of Hyperhalophilic Bacteria Isolates from Howz Soltan Lake
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The study of microorganisms in specific regions with specific characteristics has long been important. Howz Soltan is a salt lake in the central desert zone of Iran, which is considered as an area of great salinity. The present study was conducted to isolate halophilic bacteria from Howz Soltan lake in order to achieve maximum information concerning to microbial diversity of the lake.Material and methods: For this purpose, samples were collected from five regions. Then the samples were diluted and cultivated on Molten haloid agar with different salt concentrations (5-35%). The plates were incubated at 37ºC in aerobic conditions. Biochemical characterizations, utilization of carbon sources and production of exoenzymes were investigated.Results: In total 205 different colonies were grew on medium with 5-35% salt concentrations. Of all isolates 18 strains were grew on medium with 15-35% salt concentrations. These strains were considered extreme halophilic bacteria and the rest were halotolerant and moderate halophilic bacteria. The results obtained from microscopic analysis of the isolates indicated that 178 isolates were gram positive bacilli, cocci and filamentous and 27 isolates were gram negative with bacilli shape. Phenotypic identification recognized that the isolated strains of extreme halophilic bacteria were Halobacterium ,Haloarcula ,Halorubrum and Halococcus. In addition, enzyme production assay of these strains showed some of them have capability to produce different enzymes viz., amylase, lipase, protease, DNase, urease, xylanase and gelatinase. Conclusion: In general, our finding showed the huge diversity of halophilic bacteria in Howz Soltan lake. Furthermore, these bacteria could be considered as sources of halotolerant enzymes in different industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله دریاچه نمک, جداسازی باکتری‌ها, باکتری‌های نمک دوست, آنزیم‌های میکروارگانیسم‌ها

نویسندگان مقاله فهیمه محمودنیا |
استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://sjoapb.qom.iau.ir/article_677259_d916a1fc41eb45159580424d8db202da.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات