بیولوژی کاربردی، جلد ۱۱، شماره ۴۴، صفحات ۱۹-۳۲

عنوان فارسی دسته‌بندی ژنتیکی ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از گوشت مرغ بر پایه ژن Spa
چکیده فارسی مقاله هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع‌ترین عوامل مسمومیت غذایی در انسان می‌‌باشد. روش‌‌های مختلفی از جمله ژنوتایپینگ بر اساس پروتئین A (Spa typing) و روش‌‌های مبتنی بر PCR جهت دسته بندی ژنتیکی این باکتری به کار رفته است. در مطالعه حاضر از ردیابی ژن Spa جهت ژنوتایپینگ ایزوله‌‌های استافیلوکوکوس اورئوس استفاده شد.مواد و روش‌ها: تعداد 100 نمونه گوشت خام مرغ از مراکز عرضه‌کننده گوشت مرغ در سطح بازار استان چهارمحال و بختیاری، اخذ شد. نمونه‌ها جهت جستجوی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به روش کشت میکروبی و مولکولی آزمایش و حضور ژن Spa در ایزوله‌های جدا شده به روش PCR و هضم آنزیمی جستجو شد.نتایج: از مجموع 23 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس مورد مطالعه، تعداد 6 ایزوله فاقد ژن Spa بودند. در بقیه ایزوله‌ها، قطعه‌ای با اندازه حدوداً 1100 تا 1500 جفت بازی ردیابی شد که بر اساس قطعه ژنی ردیابی شده، 17 ایزوله واجد ژن Spa در چهار ژنوتیپ I تا IV تقسیم‌بندی شدند؛ به طوری که 9 ایزوله در ژنوتیپ SpaI، 3 ایزوله در ژنوتیپ II Spa، 3 ایزوله در ژنوتیپ SpaIIIو 2 ایزوله در ژنوتیپ Spa IV قرار گرفتند.نتیجه‌گیری: وجود تنوع ژنومی بالا در این ایزوله‌ها نشانگر انتقال متقاطع آلودگی بوده و بنابراین، می‌‌توان با اجرای استانداردهای کنترل کیفیت و امنیت مواد غذایی در حین فرآیند تولید از حضور و رشد این باکتری در مواد غذایی جلوگیری کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استافیلوکوکوس اورئوس، گوشت مرغ، ژنوتایپیینگ، ژن Spa، استان چهارمحال و بختیاری،

عنوان انگلیسی Genetic classification of Staphylococcus aureus strains isolated from raw chicken meat based on Spa gene
چکیده انگلیسی مقاله Objectives: Staphylococcus aureus is one of the most common causes of food poisoning in humans. Various methods including genotyping based on protein A (Spa typing) and PCR-based methods have been used for genetic classification of this bacterium. In the present study, Spa gene tracking was used for genotyping of Staphylococcus aureus isolates.Methods: 100 samples of raw chicken meat were collected from chicken meat supply centers in the market of Chaharmahal and Bakhtiari province. Samples were tested for Staphylococcus aureus bacteria by microbial culture and molecular methods and the presence of Spa gene in strains detected by PCR and enzymatic digestion.Results: Out of the total of 23 isolates of Staphylococcus aureus studied, 6 isolates lacked the Spa gene. In the rest of the isolates, a fragment with a size of about 1100 to 1500 bp was detected, and based on the detected gene fragment, 17 isolates containing the Spa gene were divided into four genotypes I to IV; So that 9 isolates were in SpaI genotype, 3 isolates in SpaII genotype, 3 isolates in SpaIII genotype and 2 isolates in SpaIV genotype.Conclusion: The presence of high genomic diversity in these isolates indicates cross-contamination of contamination and therefore can be prevented from the presence and growth of this bacterium in food by implementing quality control and food safety standards during the production process. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله استافیلوکوکوس اورئوس, گوشت مرغ, ژنوتایپیینگ, ژن Spa, استان چهارمحال و بختیاری

نویسندگان مقاله حسن ممتاز |
استاد، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

پریسا حیدری |
کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران


نشانی اینترنتی https://sjoapb.qom.iau.ir/article_693608_985f79a1c130b1dea4830d801494442b.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات