این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
اقتصاد کشاورزی و توسعه، جلد ۲۹، شماره ۱، صفحات ۱۵۵-۱۷۶

عنوان فارسی بررسی و تحلیل اثرات تجارت بین‌الملل بر امنیت غذایی: مطالعه موردی گزیده ‌ای از کشورها با درآمد متوسط به بالا
چکیده فارسی مقاله گرسنگی، ناامنی غذایی و فقر از مهم­ترین مسائل بحرانی در برخی از کشورهاست. در میان تمامی حقوق افراد یک اجتماع در قالب نیازهای پایه‌ای خانوار، «امنیت غذایی» از مهم‌ترین نیازهای فردی است که مسئولیت تأمین آن به عهده دولت­هاست. تجارت بین ­المللی می‌تواند ناامنی غذایی را در کشورها از طریق تسهیل دسترسی به بازارهای بزرگ‌تر کاهش دهد؛ و از این­رو، می­توان تجارت غذا را از راه­حل‌های تأمین امنیت غذایی جهان و پدیده‌ای حیاتی برشمرد. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی و تحلیل رابطه بین تجارت بین‌الملل و امنیت غذایی در گروه کشورهای با درآمد متوسط به بالا از جمله ایران طی دوره زمانی 2002 تا 2016، با استفاده از روش اقتصادسنجی پانل با اثرات تصادفی بود. نتایج مطالعه نشان داد که رابطه U شکل بین دو متغیر امنیت غذایی و تجارت بین‌الملل وجود دارد، بیانگر آنکه در کشورهای منتخب، امنیت غذایی در مراحل اولیه توسعه تجاری کاهش می‌ یابد و سپس، با فراتر رفتن آزادسازی تجارت از یک آستانه معین، افزایش خواهد یافت. بنابراین، بر اساس یافته­ های مطالعه و در راستای بهبود رابطه امنیت غذایی و تجارت بین ­الملل، پیشنهادهایی برای سیاست­گذاران ذی‌ربط ارائه شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله امنیت غذایی، تجارت بین‌الملل، رگرسیون پانل،

عنوان انگلیسی Investigating the Effects of International Trade on Food Security (Case Study: A Selection of Countries with Middle-High-income)
چکیده انگلیسی مقاله Hunger, food insecurity and poverty is the most important critical issues in some countries. Of all the rights given to a community's basic household needs, "food security" is one of the most important individual needs that governments are responsible for providing. International trade can reduce food insecurity in countries by facilitating access to larger markets, Hence, food trade could be regarded as the solution to world food security. Thus for global food security, food trade is vital. Therefore, the purpose of this study was to analyze the relationship between international trade and food security in the group of high-middle income countries including Iran during the period of 2002–2016 using a random-effects panel econometric approach. The results show that there is a U-shaped relationship between the two variables of food security and international trade. It indicates that food security declines in the early stages of trade development and increases beyond a certain threshold. Based on the findings of the study, suggestions have been made to improve the relationship between food security and international trade that need to be considered by policy makers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله امنیت غذایی, تجارت بین‌الملل, رگرسیون پانل

نویسندگان مقاله فاطمه سخی |
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشکدة اقتصاد و توسعة کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران

سید صفدر حسینی |
استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکدة اقتصاد و توسعة کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران

احمد فتاحی اردکانی |
دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، یزد، ایران.


نشانی اینترنتی http://aead.agri-peri.ac.ir/article_124246_fd2a72b104d30b7a291beaee78998d2d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات