این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 29 آبان 1404
علوم زیستی ورزشی
، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۴۳۹-۴۵۰
عنوان فارسی
تأثیر مصرف عصارۀ کنگر فرنگی همراه با تمرین هوازی بر قند خون و مقاومت به انسولین و ارتباط آن با وضعیت شناختی سالمندان دچار اختلال شناختی خفیف
چکیده فارسی مقاله
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر 12 هفته تمرین هوازی و مصرف عصارۀ کنگر فرنگی بر قند خون و مقاومت به انسولین و ارتباط آن با وضعیت شناختی سالمندان دچار اختلال شناختی خفیف (MCI) بود.بدینمنظور 40 نفر از سالمندانی که از پرسشنامۀ MMSE نمرۀ بین 21 تا 25 کسب کردند، بهصورت هدفمند در دسترس انتخاب شدند و بهطور تصادفی در 4 گروه تمرین هوازی، کنگر فرنگی، تمرین هوازی + کنگر فرنگی، و دارونما (هر گروه 10 نفر) قرار گرفتند. مداخلات به مدت 12 هفته انجام گرفت. تمرین هوازی شامل 8 دقیقه دویدن با شدت 75 تا 85 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره در جلسۀ اول بود. هر دو جلسه یک دقیقه به زمان دویدن افزوده میشد تا پس از 12 هفته، زمان دویدن به 26 دقیقه رسید. عصارۀ کنگر فرنگی بهصورت کپسول با دوز 300 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز مصرف شد.یافتهها نشان داد قند خون و مقاومت به انسولین دو گروه تمرین و تمرین + کنگر فرنگی بهطور معنادار کاهش یافتند (05/0P<). وضعیت شناختی در سه گروه مداخله در مقایسه با گروه دارونما بهطور معنادار افزایش یافت که این افزایش در گروه تمرین + کنگر فرنگی بیشتر بود (05/0P<). با افزایش وضعیت شناختی نیز قند خون و مقاومت به انسولین کاهش یافتند ((05/0P<).نتایج نشان داد هم تمرینات هوازی و هم مصرف عصارۀ کنگر فرنگی بهصورت تلفیقی با بهبود وضعیت شناختی سالمندان دچار اختلال شناختی خفیف میتوانند سیر پیشروندۀ این اختلال شناختی را کند و شاید متوقف سازند. همچنین این تغییرات میتواند با کاهش قند خون و مقاومت به انسولین از بروز بیماری دیابت ناشی از اختلال شناختی پیشگیری کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اختلال شناختی،تمرین هوازی،دیابت،کنگر فرنگی،وضعیت شناختی،
عنوان انگلیسی
The Effect of Consuming Artichoke Extract with Aerobic Training on Blood Glucose and Insulin Resistance and Its Relationship with the Cognitive Status in Elderly with Mild Cognitive Impairment
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: The aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks of aerobic training and consumption of artichoke extract on blood glucose and insulin resistance and its relationship with the cognitive status in elderly with mild cognitive impairment (MCI). Methods: 40 elderly people who obtained a score between 21 and 25 from the MMSE questionnaire were randomly selected, and randomly divided into 4 groups: aerobic training, artichoke, aerobic training + artichoke, and placebo (each group 10 People) were placed. The interventions were performed for 12 weeks. The aerobic training consisted of eight minutes of running with intensity of 75 to 85% of the maximum stored heart rate in the first session. After two sessions added one minute to the running time, so that after 12 weeks, the running time reached 26 minutes. Artichoke extract was taken in capsules at a dose of 300 mg / kg body weight per day. Results: Blood glucose and insulin resistance decreased significantly in two groups of training and training + artichokes (P < 0.05). Cognitive status increased significantly in the three intervention groups compared with the placebo group, which was higher in the training + artichoke group (P < 0.05). As cognitive status increased, blood glucose and insulin resistance decreased (P < 0.05). Conclusion: Consumption of artichoke extract along with aerobic training for 12 weeks can possibly slow the progressive course of mild cognitive impairment and may stop and prevent the onset of diabetes due to this disorder.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اختلال شناختی,تمرین هوازی,دیابت,کنگر فرنگی,وضعیت شناختی
نویسندگان مقاله
مهران قهرمانی |
استادیار،گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
یحیی زارع |
دانشجوی دکتری تربیت بدنی،واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی،جهرم، ایران
محمد علی کهن پور |
استادیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد لامرد ، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد ، ایران
نشانی اینترنتی
https://jsb.ut.ac.ir/article_85265_a438d2d15ba6392788165a8c319424c9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات