|
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۵، شماره ۳، صفحات ۳۰۰-۳۰۹
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثرات پوشش نشاسته خوراکی غنی شده با اسانس پونه برمدت زمان نگهداری فیلهی ماهی قزلآلای رنگینکمان |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینۀ مطالعه: امروزه، تمایل به استفاده از بسته بندی مواد غذایی با فعالیت ضد میکروبی با منشا طبیعی افزایش یافته و استفاده از فیلمهای خوراکی و زیست تخریب پذیر به عنوان جایگزینی مناسب پوششهای پلاستیکی غیر قابل تجزیه در نظر گرفته شده است. هدف: در این پژوهش، اثر پوششدهی نشاسته گندم با اسانس پونه بر ویژگیهای میکروبی و شیمیایی فیلهی ماهی قزلآلای رنگینکمان در شرایط سرد مورد بررسی قرار گرفت. روشکار: برای این منظور تیمارهای مختلف ازترکیب پوشش نشاسته، نشاسته + اسانس1درصد نشاسته + اسانس 2درصد تهیه شد و تغییرات شیمیایی و میکروبی طی فواصل زمانی مشخص (0، 4، 8، 12و16) موردارزیابی قرار گرفت. نتایج: درآزمایش میکروبی انجام شده، طی روزهای مختلف شمارش باکتریایی کل و دیگر باکتریها توسط نشاسته و نشاسته + اسانس1 و2 درصد کاهش یافت، همچنین تفاوت بین تیمارکنترل و تیمارهای دیگر معنیدار بود (05/0≥p ). بیشترین اثرکاهش PH درتمامی روزهای مورد آزمایش متعلق به تیمارنشاسته + اسانس 1 و 2 درصد بود. میزان PH در روز صفر نگهداری بین تیمارهای مختلف متفاوت نبود. ولی در روزهای چهار، هشت، دورازده و شانزدهم نگهداری بین تیمار کنترل و سایر تیمارها اختلاف معنیدار بود (05/0≥p ). نتایج به دست آمده ازآزمون سنجش میزان اکسیداتیو نشان دادکه در روز شانزدهم نگهداری کمترین میزان TBA مربوط به تیمار پوشش داده شده با نشاسته و اسانس 2 درصد و بیشترین میزان آن مربوط به تیمار کنترل میباشد. در واقع استفاده از این پوشش موجب به تعویق انداختن فرآیند اکسیداسیون گردید. نتیجهگیری نهایی: از پوشش ترکیبی نشاستهی خوراکی و اسانس پونه میتوان به عنوان عامل افزایشدهنده عمر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان استفاده نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
قزلآلای رنگینکمان،بسته بندی فعال،آنتیاکسیدان،خواص ضد میکروبی،پونه، |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Edible Starch Coating Enrichmed with Pennyroyal (Mentha pulegium) Essential Oil on Shelf life of Rainbow Trout Fillet |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Nowadays, the tendency to use food packaging with antimicrobial activity of natural origin has increased. The use of edible and biodegradable films has been considered as an appropriate alternative to non-degradable plastic coatings. OBJECTIVES: In this study, the effect of coating with wheat starch and Pennyroyal (Mentha pulegium essential oil was investigated on microbial and physicochemical characteristics of rainbow trout fillet in cold conditions. METHODS: For this purpose, different treatments under the influence of starch, starch and Pennyroyal essential oil (1%), starch and Pennyroyal essential oil (2%) were prepared and physicochemical and microbial changes were evaluated at specified intervals (0, 4, 8, 12 and 16 days). RESULTS: In the microbial test, the count of total bacterial and other bacteria by starch and starch + 1% and 2%, the essential oil was decreased in different days, also the difference between the control group and other treatments was significant (p < /em>≥0.05). The highest effect of pH reduction belonged to starch + 1% and 2% essential oil in different studied days. The level of pH was not different among different treatments on day 0 of storage. However, there was a significant difference between the control group and treatments on the fourth, eighth, twelfth, and sixteenth days of storage (p < /em>≥0.05). The results of the oxidative test showed that on the 16th day of storage, the lowest level of TBA was related to the treatment with starch + 2% essential oil and the highest value was related to the control group. In fact, the application of the coating layer delayed the oxidation process. CONCLUSIONS: This study demonstrated antioxidant and antibacterial properties of the composition of edible starch and pennyroyal essential oil on the increased shelf-life of Rainbow trout fillet. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
قزلآلای رنگینکمان,بسته بندی فعال,آنتیاکسیدان,خواص ضد میکروبی,پونه |
|
نویسندگان مقاله |
اسماعیل پیرعلی خیرآبادی | گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
مریم فدایی | گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
عزیزالله فلاح | گروه بهداشت و کنترل کیفی، دانشکده علوم پایه دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
علی طاهری میرقائد | گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jvr.ut.ac.ir/article_78445_f1e804f1db385712ce2f7652c3481668.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|