|
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۵، شماره ۳، صفحات ۲۸۸-۲۹۹
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه اثر ال-کارنیتین و بتائین بر روی روغنهای ماهی و ذرت در جیره غذایی، و تأثیر آنها بر پروفایل اسیدهای چرب و شاخصهای خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینۀ مطالعه: جایگزینی روغن ماهی با روغنهای گیاهی و استفاده از مکملهای غذایی نقش مهمی در متابولیسم چربیهای آبزیان دارد. روغن ذرت یکی از روغنهای گیاهی است که میتواند جایگزین مناسبی برای روغن ماهی باشد. هدف: این مطالعه با هدف بررسی استفاده از مکملهای غذایی ال-کارنیتین و بتائین به همراه روغن ذرت و روغن ماهی و تأثیر بر متابولیسم چربیها و شاخصهای خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان اجرا شد. روشکار: تعداد 450 ماهی قزلآلای رنگینکمان (26/0 ± 12/9 گرم)، در چهار تیمار (سه تکرار) تقسیم شده و با جیره دستی حاوی روغن ماهی (تیمار اول)، روغن ذرت (تیمار دوم)، روغن ماهی و 500 میلیگرم ال-کارنیتین و بتائین (تیمار سوم) و روغن ذرت و 500 میلیگرم ال-کارنیتین و بتائین (تیمار چهارم) به مدت هشت هفته تغذیه شدند. در پایان آزمایش پروفایل اسیدهای چرب تیمارها با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) مشخص شد و شاخصهای خونی و وزن آنها هم بررسی گردید. نتایج: در پایان آزمایش شاخص وزن اختلاف معنیداری را نشان نداد. در جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت میزان اسیدهای چرب PUFA n-3، C18:3n3، C20:3n3، C20:5n3 و C22:6n3 در لاشه ماهیان بهطور معنیداری کاهش و اسیدهای چرب PUFA n-6، C18:2n6، C20:2n6 و C20:4n6 بهطور معنیداری افزایش یافتند ولی اختلاف معنیداری در مجموع اسیدهای چرب SFA و MUFA مشاهده نشد. ال-کارنیتین و بتائین سبب افزایش معنیدار تجمع EPA در تیمارهای روغن ماهی و روغن ذرت شده و شاخص تعداد گلبولهای سفید در تیمار تغذیه شده با روغن ذرت و ال-کارنیتین و بتائین (تیمار چهارم) نسبت به تیمار روغن ماهی (تیمار اول) تفاوت معنیدار (05/0>p ) نشان داد. نتیجهگیری نهایی: با توجه به تأثیر روغن ذرت و مکملهای ال-کارنیتین و بتائین در افزایش اسیدهای چرب n-6 PUFA، اسید چرب ضروری EPA و تعداد گلبولهای سفید، استفاده از روغن ذرت و مکملهای ال-کارنیتین و بتائین در جیره ماهیان قزلآلای رنگینکمان پیشنهاد میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
روغن گیاهی،مکملهای غذایی،اسید چرب،متابولیسم،قزلآلای رنگینکمان، |
|
عنوان انگلیسی |
Comparison of the Effect of L-carnitine and Betaine on Fish and Corn Oils in Diet, and their Effect on Fatty Acid Profile and Blood Indices of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Replenishing fish oil with vegetable oils and using dietary supplements plays an important role in the metabolism of fats in aquatic animals. Corn oil is one of the vegetable oils that can be a good alternative to fish oil. OBJECTIVES: The aim of this study was to investigate the effects of replacing fish oil with corn oil and the use of dietary supplements L-carnitine and betaine on the metabolism of fats and blood indices of rainbow trout. METHODS: 450 rainbow trout (9.12±0.26 g) were divided into four treatments (three replicates) and were fed with manual diet containing fish oil (1st treatment), corn oil (2nd treatment), fish oil with 500 mg/kg of food containing L-carnitine and betaine (3rd treatment) and corn oil with 500 mg/kg of food containing L-carnitine and betaine (4th treatment) for eight weeks. At the end of study, fatty acid profiles of the treatments were determined by gas chromatography (GC) and blood indices and their weights were also examined. RESULTS: At the end of the experiment, the weight index did not show a significant difference. In the replacement of fish oil with corn oil, the levels of PUFA n-3, C18:3n3, C20:3n3, C20:5n3 and C22:6n3 fatty acids significantly decreased in fish carcasses and the PUFA n-6, C18:2n6, C20:2n6 and C20:4n6 increased significantly, but no significant difference was observed in total SFA and MUFA fatty acids. L-carnitine and betaine increased the EPA accumulation in fish oil and corn oil significantly, and the number of white blood cells in corn oil, L-carnitine and betaine fed fish (fourth treatment) were increased compared to fish oil treatment (first treatment), significantly (p < /em>< 0.05). CONCLUSIONS: Considering the effect of corn oil, L-carnitine and betaine supplements on increasing the n-6 PUFA fatty acids, essential EPA and white blood cell counts, the use of corn oil and L-carnitine and betaine supplements in rainbow trout diet is recommended. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
روغن گیاهی,مکملهای غذایی,اسید چرب,متابولیسم,قزلآلای رنگینکمان |
|
نویسندگان مقاله |
مهناز حسین پور | دانش آموخته تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سعید مشکینی | گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
ابراهیم حسین نجد گرامی | گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jvr.ut.ac.ir/article_78115_73d8fe80ed87804bd86605ccffd7dc99.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|