تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۶، شماره ۳، صفحات ۳۵۹-۳۷۱

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف اسید آمینه لوسین بر عملکرد، خصوصیات وکیفیت لاشه و بیان ژن‌های IGF-۱ و انسولین در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله زمینۀ مطالعه: لوسین یکی از اسیدهای آمینه شاخه‌دار می‌‍‌باشد که از طریق تحریک ترشح انسولین نقش مهمی در آنابولیسم عضلات، بافت چربی و کبد دارد.هدف: اثرات سطوح متفاوت لوسین بر عملکرد، خصوصیات و کیفیت لاشه و بیان ژن‌های فاکتور رشد شبه انسولین (IGF-1) و انسولین در جوجه‌های گوشتی نر بررسی شد.روش‎کار: 5 سطح ال-لوسین (100 ، 110، 120، 130 و 140 درصد نیازهای سویه راس) با 250 قطعه جوجه نر یک‌روزه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار (10 جوجه در هر تکرار) مورد ارزیابی قرار گرفت. در سن 42 روزگی، نمونه‌های خون 2 قطعه جوجه از هر تکرار (10 جوجه از هر تیمار) برای اندازه‌گیری بیان ژن IGF-1 سرم جمع‌آوری شد. سپس این جوجه‌ها بررسی و خصوصیات، کیفیت لاشه، نمونه برداری از عضله کبد و سینه برای اندازه‌گیری بیان ژن‌های IGF-1 سرم و انسولین کشتار شدند.نتایج: وزن بدن با مصرف سطح 140 درصد لوسین در مقایسه با سطح 100 درصد افزایش یافت. کاهش ضریب تبدیل خوراک با مصرف سطح 140 درصد لوسین مشاهده شد. بیان ژن IGF-1 عضله سینه و کبد با مصرف سطح 110 درصد افزایش یافت. بعلاوه، مصرف سطح 110 درصد لوسین باعث افزایش بیان ژن انسولین عضله سینه و کبد گردید. افزودن سطح 130 درصد لوسین موجب بهبود مقادیر پروتئین، چربی و خاکستر گوشت گردید. همچنین مصرف سطح 110 درصد لوسین موجب افزایش غلظت IGF-1 سرم شد.نتیجه­گیری نهایی: مصرف لوسین در جیره جوجه‌های گوشتی باعث افزایش بیان ژن IGF-1 و انسولین و در نتیجه بهبود عملکرد، کیفیت لاشه و کاهش درصد چربی محوطه بطنی در جوجه‌های گوشتی می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انسولین،ال-لوسین،بیان ژن،جوجه‌های گوشتی،IGF-1،

عنوان انگلیسی The Effect of Different Dietary Leucine Levels on Performance, Carcass Quality, and Expression of IGF-1 and Insulin Genes in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Leucine is one of the subgroups of amino acids, which play an important role in the anabolism of muscles, adipose tissue, and the liver by stimulating insulin secretion.OBJECTIVES: Effects of different levels of leucine were investigated on carcass yield, characteristics, and quality, and expression of insulin-like growth factor (IGF-1) and insulin genes in male broilers.METHODS: Five levels of L-leucine (100, 110, 120, 130, and 140 % of Ross strain requirements) were tested with 250 male one-day-old chicks in a completely randomized design with five treatments and five replicates (containing 10 chicks each). On day 42 of their age, the blood samples of two birds from each replicate (10 birds per treatment) were taken to determine serum IGF-1 gene expression. Subsequently, these birds were slaughtered for analysis of carcass characteristics and quality, and collecting the samples of liver and breast for expression of IGF-1 and insulin genes.RESULTS: Body weight increased by consumption of 140 % of leucine as compared to 100 %. Reduction in feed conversion ratio was observed by feeding 140 % of leucine level. The IGF-1 gene expression of breast and liver increased by 110 % of leucine level. Moreover, feeding 110 % of leucine level caused a higher expression of insulin gene in breast and liver. Consumption of 130 % of leucine improved the meat protein, fat, and ash contents. Furthermore, consumption of 110 % of leucine increased the serum IGF-1 concentration.CONCLUSIONS: Consumption of leucine in broiler diets was found to increase the expression of IGF-1 and insulin genes and consequently, improve the performance and carcass quality. It also decreased the abdominal fat in broiler chickens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله انسولین,ال-لوسین,بیان ژن,جوجه‌های گوشتی,IGF-1

نویسندگان مقاله سیدسعید صادق زاده |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

محسن دانشیار |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

پرویز فرهومند |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

محمدرضا یزدیان |
گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران

سید محمد هاشمی |
گروه علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قم، ایران


نشانی اینترنتی https://jvr.ut.ac.ir/article_84666_053b6d8302fdafef93f37f6798c505fd.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات