|
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۶، شماره ۴، صفحات ۴۲۱-۴۳۱
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی مقایسهای اثرات فیتاز با منابع مختلف بر عملکرد رشد، خصوصیات استخوان درشتنی، فراسنجههای خونی و خصوصیات لاشه جوجه خروسهای گوشتی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینۀ مطالعه: تاکنون فیتازهای متفاوتی از منابع مختلف، شناسایی و برای استفاده در تغذیه طیور معرفی شده است.هدف: بررسی اثرات دو نوع آنزیم 6 -فیتاز متفاوت از لحاظ منشأ تولید، روی صفات عملکردی، شاخصهای بیومتریک، شیمیایی و میزان استحکام استخوان درشتنی و همچنین برخی فراسنجههای خونی و ترکیب لاشه جوجههای گوشتی انجام پذیرفت.روشکار: 216 قطعه جوجه خروس سویه راس، در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار غذایی و 6 تکرار و 12 جوجه در هر تکرار، به مدت 42 روز مورد بررسی قرار گرفتند. تیمارهای غذایی شامل 1ـ جیره بدون آنزیم فیتاز (شاهد)، 2ـ جیره حاوی 500 واحد فعال فیتاز حاصل از قارچ آسپرژیلوسنایجر (فیتاز قارچی) در هر کیلوگرم 3ـ جیره حاوی 500 واحد فعال فیتاز حاصل از آسپرژیلوساوریزا تغییر ژنوتیپ یافته با استفاده از ژنهای باکتری سیتروباکتربراکی (فیتار ژنوتیپ نوترکیب) در هر کیلوگرم، بود.نتایج: فسفر خون جوجههایی که فیتاز حاصل از ژنوتیپ نوترکیب دریافت کردند بیشتر از پرندگان شاهد بود (05/0P<). فسفر استخوان این گروه نسبت به فسفر استخوان جوجههای دریافت کننده فیتاز قارچی، بیشتر بود (05/0P<). میزان مقاومت استخوان تحت تأثیر نیروی شکست در جوجههای مصرف کننده فیتاز حاصل از ژنوتیپ نوترکیب اگر چه تفاوت معنیداری با میزان مقاومت استخوان جوجههای دریافت کننده فیتاز قارچی نداشت ولی از میزان مقاومت استخوان پرندگان شاهد بیشتر بود (05/0P<). اثر تیمارها بر صفات عملکرد، طول، قطر، خاکستر، کلسیم و وزن خشک استخوان، همچنین غلظت HDL، تریگلیسرید، کلسترول، کلسیم و آنزیم آلکالینفسفاتاز، گلوکز، پروتئینتام خون و ترکیب لاشه معنیدار نبود.نتیجهگیری نهایی: افزودن 500 واحد فعال فیتاز حاصل از ژنوتیپ نوترکیب به هر کیلوگرم جیره در مقایسه با فیتاز حاصل از قارچ آسپرژیلوسنایجر، بدون تغییر عملکرد رشد سبب افزایش میزان فسفر خون، استخوان درشتنی و همچنین مقاومت استخوان درشتنی جوجه خروسهای گوشتی شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
فیتاز،استخوان،عملکرد،جوجه گوشتی،لاشه، |
|
عنوان انگلیسی |
Comparative Study of the Effects of Different Sources of Phytase on Growth Performance, Blood Parameters, Along with Bone and Carcass Characteristics of Male Broilers |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: There are different kinds of phytase from different sources used in poultry nutrition.OBJECTIVES: The present study aimed to evaluate the effects of addition of 2 sources of 6- phytase to the diet of male broilers in terms of growth performance, Tibia biometric, breacking straight, mineralization, blood biochemical parameters, and carcase yield.METHODS: Herein, we recruited 216 1-d-old male Ross broilers and divided them to three experimental groups and six replications for 42 D. The treatment (T) diets included: T1 (without phytase (control)), T2 (supplemented with 500 FTU/kg diet of Aspergillus niger phytase (fungi phytase)), T3 (supplemented with 500 FTU/kg diet of phytase produced by a genetically modified strain of Aspergillus oryzae by doner Citrobacter braakii gene (genetically modified phytase)).RESULTS: Serum P in the birds supplemented by genetically modified phytase was higher compared with that in the control birds (P< 0.05). Additionally, Tibia P in this group was higher than that of birds supplemented by fungi phytase (P< 0.05). However, Tibia breaking straight in birds supplemented by genetically modified phytase did not differ significantly with those fed with a diet with fungi phytase. Meanwhile, Tibia breaking straight in birds supplemented by genetically modified phytase was higher than control (P< 0.05). Growth performance, Tibia length, diameter, ash, Ca, dry weight, average serum HDL, Triglyserid, Cholesterol, Ca, Alkalin phosphatase, Glucose, Total Protein, and Carcase yeild were not significantly different among any of the treatments.CONCLUSIONS: Supplementation of male broilers diet with genetically modified phytase (500 FTU/kg), without any differences in terms of performance, could increase P of serum, P of Tibia and breacking straight of Tibia compared to supplementation diet with Aspergillus niger phytase. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
فیتاز,استخوان,عملکرد,جوجه گوشتی,لاشه |
|
نویسندگان مقاله |
شقایق رسولی | دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
حمیدرضا علی اکبرپور | گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
سید محمد حسینی | گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jvr.ut.ac.ir/article_86104_51f7162754d621d340abf5ab384c8ba0.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|