این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۲۲، شماره ۴، صفحات ۲۱۳-۲۲۳

عنوان فارسی تأثیر عصاره‌ی گلبرگ (Crocus sativus) و آب قلیایی الکترولیز شده در موش‌های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گلبرگ زعفران حاوی ترکیبات فلاونوئیدی، گیکوزیدی وآنتوسیانین‌ها است. با توجه به روند افزایش مصرف گیاهان دارویی در طب جدید به‌منظور درمان برخی از بیماری‌ها، مطالعه‌ی پیش‌رو به‌منظور بررسی اثر بخشی عصاره‌ی هیدروالکلی گلبرگ زعفران و آب قلیایی در مقایسه با داروی تجاری متفورمین بر سطح گلوکز خون موش‌های صحرایی دیابتی طراحی و اجرا گردید. روش‌ها: در این آزمایش، 28 سر موش صحرایی نر ویستار به 4 گروه تقسیم شدند. 1) موش‌های صحرایی دیابتی (کنترل منفی)، 2) موش‌های صحرایی دیابتی که روزانه mg200 عصاره‌ی خشک گلبرگ زعفران دریافت می‌کردند 3) موش‌های صحرایی دیابتی که به‌صورت آزاد به آب قلیایی دسترسی داشتند 4) موش‌های صحرایی دیابتی که روزانه mg/kg BW100 متفورمین دریافت می‌کردند. مدت اجرای آزمایش 28 روز در نظر گرفته شد. در طی این مدت خوراک و آب مصرفی به‌صورت روزانه و وزن به‌صورت هفتگی اندازه‌گیری و ثبت می‌گردید. در پایان آزمایش شاخص‌های بیوشیمیایی خون اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: وزن و تری‌گلیسرید خون تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت در‌حالی‌که خوراک مصرفی، آب مصرفی، انسولین، گلوکز، کلسترول، HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا)، LDL (لیپوپروتئین با چگالی پایین) و آنزیم‌های کبدی به‌طور معنی‌داری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت. نتیجه‌گیری: بر طبق نتایج، استفاده از آب قلیایی و عصاره‌ی گلبرگ زعفران به‌صورت مثبتی باعث کاهش گلوکز خون موش‌‌های صحرایی گردید و همچنین تأثیرات معنی‌داری بر مصرف خوراک و آب، کلسترول، HDL و LDL حیوانات داشت. با این حال تأیید قطعی نتایج این آزمایش نیازمند مطالعات و بررسی‌های بیشتر در این زمینه است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، موش صحرایی، گلبرگ زعفران، آب قلیایی، متفورمین

عنوان انگلیسی Impact of Crocus Sativus Petals Extract and Alkaline Electrolyzed Water in Diabetic Rats with Streptozotocin
چکیده انگلیسی مقاله Backgrund: Saffron petals contain flavonoid compounds, glycosides, and anthocyanins. Considering the trend of increasing the use of medicinal plants in modern medicine in order to treat some diseases, the upcoming experiment was designed to investigate the effectiveness of the hydroalcoholic extract of saffron petals and alkaline water in comparison with the commercial drug metformin on the blood glucose level of diabetic rats. Methods: In this experiment, 28 male Wistar rats were divided into 4 groups. 1) Diabetic animals (negative control), 2) Diabetic animals that received 200 mg of dry saffron petal extract daily, 3) Diabetic animals that had free access to alkaline water, 4) Diabetic animals that received 100 mg/kg BW metformin daily. They did the duration of the experiment was considered to be 28 days. During this period, feed and water consumption will be measured and recorded on a daily basis and weight on a weekly basis. At the end of the experiment, blood biochemical indices were measured. Results: Weight and blood triglycerides were not affected by experimental treatments. While the feed consumed, water consumed, insulin, glucose, cholesterol, HDL, LDL and liver enzymes were significantly affected by the experimental treatments. Conclusion: According to the results, the use of alkaline water and saffron petal extract positively reduced the blood glucose of mice and also had significant effects on feed and water consumption, cholesterol, HDL and LDL of animals. However, the definitive confirmation of the results of this experiment requires more studies and investigations in this field.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes, Rats, Saffron Petals, Alkaline Water, Metformin

نویسندگان مقاله عبدالمنصور طهماسبی | Abdolmansour Tahmasbi
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

مهرداد موحدنسب | Mehrdad Movahednasab
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

ملیکا حامدی | Melika Hamedi
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

وحید وثوقی پوستین دوز | Vahid Vosooghi-postin doz
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

رضا لطفی | Reza Lotfi
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1793-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات