این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 1 آبان 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر جایگزینی روغن ضایعات طیور بهجای روغن ماهی بر فراسنجههای رشد، ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات جایگزینی روغن طیور به جای روغن ماهی در رژیم غذایی بر عملکرد رشد و کیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)، انجام شد. در این آزمایش از سه رژیم غذایی استفاده شد که حاوی درصدهای مختلف چربی طیور 0٪ (D1)، 50٪ (D2) و 100٪ (D3) جایگزین با روغن ماهی بود. ماهیان در قالب سه تیمار پرورش داده شدند؛ ماهی تغذیه شده رژیم D1 ؛ ماهی تغذیه شده با رژیم غذایی D2 و ماهی تغذیه شده با رژیم D3. عملکرد رشد در بین تیمارها فاقد اختلاف معنیدار بود. همچنین تفاوت معنیداری در محتوای رطوبت، چربی، پروتئین و خاکستر فیله وجود نداشت. ترکیبات اسیدهای چرب فیله منعکس کننده رژیمهای غذایی مصرف شده بود. به این صورت که افزایش محتوای چربی طیور در رژیم غذایی، منجر به کاهش اسیدهای چرب ω-3، اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید دوکوزاهگزانوئیک و افزایش اسیدهای چرب ω-6 و اسیدهای چرب تک اشباع شده است. در نتیجه، جایگزینی کامل روغن ماهی با چربی طیور هیچ تأثیر معنیداری بر عملکرد رشد ماهی نداشت، اما منجر به کاهش اسیدهای چرب ω-3 فیله ماهی میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قزل آلای رنگین کمان، روغن ضایعات طیور، فراسنجه های رشد، پروفایل اسیدهای چرب
عنوان انگلیسی
Effect of fish oil replacement by poultry waste oil in feeds on growth parameters, chemical composition and fatty acid profile of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله
The present study aimed to investigate the effects of dietary fish oil replacement by poultry fat on growth performance and fillet quality, Oncorhynchus mykiss. Three diets were used in this experiment, containing different percentages of poultry fat (0% (D1), 50% (D2) and 100% (D3) replacement with fish oil. The fish were reared as three treatments; the fish fed D1 diet; the fish fed D2 diet; the fish fed D3 diet. No significant effects were observed in growth performance among the treatments. There were no significant differences in fillet moisture, fat, protein, and ash contents among the treatments. Fillet fatty acid compositions reflected those of the diets. Increase in dietary poultry fat content led to decrease in ω-3 fatty acids, eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid, and increase in ω-6 fatty acids and mono unsaturated fatty acids. In conclusion, full replacement of fish oil with poultry fat had no detrimental effects on fish growth performance, but leads to decline in the fish fillet ω-3 fatty acids.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Rainbow trout, Poultry waste oil, Growth parameters, Fatty acid profile.
نویسندگان مقاله
زهره صیدانلو | Zohreh Seydanloo
دانشگاه آزاد اسلامی
افشین قلیچی | Afshin Ghelichi
دانشگاه آزاد اسلامی
سارا جرجانی | Sarah Jorjani
دانشگاه آزاد اسلامی
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-288-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات