این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی خواص ضد میکروبی کیتین و کیتوزان استخراج شده از پوسته میگوی اروپایی(Palaemon elegans )
چکیده فارسی مقاله میگویPalaemon elegans درسطح وسیعی از نوار­ساحلی آب­های اقیانوسی و دریایی پراکندگی دارد. کیتین و شکل دانسیته آن (کیتوزان) یک پلیمر­طبیعی با خاصیت ضد­میکروبی می­باشد که به­طور طبیعی در اسکلت­خارجی سخت­پوستان ازجمله میگو وجود دارد.­از کیتین­و­کیتوزان به­طور گسترده در صنایع داروسازی،آرایشی­و­بهداشتی­،کشاورزی،زیست­پزشکی،تهیه­و­­نگهداری مواد­غذایی استفاده قرار می­گیرد. با نمونه‌بردار دریچ 977قطعه میگوی P. elegans با میانگین طول­کل96/34میلیمتر و وزن17/1گرم درسواحل استان­گیلان صید شدند.میگوها در کیسه­های زیپ­دار حاوی­یخ به آزمایشگاه منتقل و بر­اساس کلید­شناسایی سخت­پوستان شناسایی شدند.پوسته میگو از ضایعات گوشت به صورت دستی جداسازی شدسپس پوسته­های تمیز­شده جهت آبگیری­و­خشک­شدن در­محیط با تهویه مناسب قرار داده شدند. پس از خشک­کردن،پوسته­ها آسیاب و از الک عبور داده شدند.حذف ترکیبات معدنی با استفاده از اسیدکلریدریک 2نرمال،حذف ترکیبات­پروتئینی با هیدروکسیدسدیم5%، حذف ترکیبات رنگدانه­ای با هیپوکلریت­سدیم3%و درنهایت حذف گروه­های­استیل از روی کیتین به دست­آمده کیتوزان حاصل شد. کیتین­و­کیتوزان به­دست آمده از پوسته میگو به ترتیب9/18­و4/17درصد محاسبه گردید.خواص ضد­میکروبی کیتین­و­کیتوزان استخراج­شده روی 5سویه­ی باکتریایی به روش انتشار دیسک و بر­اساس دستورالعمل NCCLS مورد بررسی قرار گرفت. اختلاف معنی­داری در حساسیت باکتری­های گرم­مثبت با گرم­منفی در کیتین­و­کیتوزان در پوسته میگو وجود­ داشت(05/>0P). محدوده­ی حداقل­غلظت­بازدارندگی(MIC) وحداقل غلظت­باکتری­کشی(MBC)برای کیتین به­ترتیب بین500- 125 و1000-250 میکروگرم­بر­لیتر بود. محدوده­ی حداقل غلظتMIC وMBCبرای کیتوزان به­ترتیب بین500- 250و1000-500 میکروگرم­بر­لیتر بود. بیشترین هاله عدم رشد باکتری)میلیمتر( در کیتین­و­کیتوزان در K. Pneumonia به ترتیب 08/0 ± 56/10 و 24/0± 16/15 بود. کیتوزان نسبت کیتین از هاله عدم رشد بیشتری برخوردار بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کیتین، کیتوزان، ضد‌میکروبی، Palameon elegans ، پالامون الگانس

عنوان انگلیسی The antimicrobial of chitin and chitosan extracted from shrimp shell (Palameon elegans)
چکیده انگلیسی مقاله Palaemon elegans are distributed over a wide coastline of ocean and sea waters. distilled form (chitosan) is a natural polymer with antimicrobial properties that is naturally present in the exoskeleton of crustaceans, including shrimp. Chitin and chitosan are widely used in the pharmaceutical, cosmetic, agricultural, biomedical, food preparation and storage industries. 977 pieces of P. elegans shrimp with an average total length of 34.96 mm and a weight of 1.17 gr were caught on the shores of Guilan province with a sampling drij. The shrimps were transported to the laboratory in zippered bags containing ice and identified as crustaceans. Shrimp shells were separated from meat waste manually, then the cleaned shells were placed in a well-ventilated environment for dehydration and drying. After drying, the shells were ground and passed through a sieve.Elimination of mineral compounds was achieved by using 2Normal hydrochloric acid, removal of protein compounds with 5% sodium hydroxide, removal of pigment compounds with 3% sodium hypochlorite and finally removal of acetyl groups from the chitin obtained from chitosan.Chitin and chitosan obtained from shrimp shell were calculated 18.9% and 17.4%, respectively.The antimicrobial properties of the extracted chitin and chitosan on 5 bacterial strains were investigated by disk diffusion method according to NCCLS instructions. There was a significant difference in the susceptibility of gram-positive and gram-negative bacteria in chitin and chitosan in shrimp shell (P < 0.05). The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) for chitin were between 125-500 and 250-5000 micrograms per liter, respectively. The minimum concentration ranges of MIC and MBC for chitosan were between 250-1000 and 500-1000 μg / l, respectively. The highest inhibition of bacterial growth (mm) in chitin and chitosan in K. pneumonia was 10.56 ± 0.08 and 15.16± 0.24, respectively. Chitosan had a higher growth inhibition ratio than chitin.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chitin, Chitosan, Antimicrobial, Palameon elegans, Palameon

نویسندگان مقاله شهریار تقی پور کوه ینه | Shahryar Tagheipour Kouhbane
Islamic Azad University, Lahijan Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

سیده پریا توسلی | Seyedeh Paria Tavassoli
Islamic Azad University, Lahijan Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-387-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات