این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله تغذیه و امنیت غذایی، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۱-۳

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Socio-Ecological Factors Related to Eating Behavior and Obesity in Students
چکیده انگلیسی مقاله The prevalence of obesity in adolescents has increased over the past three decades. Recent evidence has shown that in developed countries, about one in five teens is obese (Abdelghaffar et al., 2020). In Iran, the prevalence of overweight and obesity is 23% (Moghimi-Dehkordi et al., 2020). Improper eating behaviors and obesity are major concerns in adolescence that can be associated with the risk of many chronic diseases in adulthood. In fact, the main axis and key to obesity in adolescents is bad eating habits. In fact, due to faster growth and development in adolescence than other periods, nutritional needs and nutrient consumption in this period are important for growth and development and health. Many eating habits, physical, mental, and intellectual development are formed in childhood and adolescence
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Social-ecological ,eating behavior, obesity, students

نویسندگان مقاله | Ameneh Marzban
Department of Human Ecology, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.


| Sedigheh Masoomi
Department of Mathematical Sciences, Payame Noor University, Kerman, Iran.



نشانی اینترنتی http://jnfs.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-123-12&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده public specific
نوع مقاله منتشر شده letter to the editor
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات