این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 28 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۳، صفحات ۱۵۱-۱۶۵
عنوان فارسی
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی ۱۱ رقم و ژنوتیپ میوه فندق در منطقه اشکورات رودسر
چکیده فارسی مقاله
فندق به عنوان یکی از مهمترین میوههای خشکباری حاوی مجموعه با ارزشی از آنتی اکسیدانها و مواد مغذی است. کیفیت مغز فندق به شدت تحت تأثیر ترکیبات آن قرار دارد. ظرفیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات بیوشیمیایی مغز فندق بیشتر به رقم، شرایط اقلیمی و اثر متقابل شرایط آب و هوایی و ژنوتیپ بستگی دارد. مطالعه حاضر، به منظور بررسی خصوصیات کیفی از جمله میزان ویتامین ث، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنل کل، فلاونوئید کل و عناصر معدنی در 11 رقم و ژنوتیپ شامل هفت رقم وارداتی به نامهای روند دوپیمونت، نگرت، سگورب، سیوری، مورفینسکی، فرتیل دکوتارد، سوچی، و چهار ژنوتیپ بومی به نامهای اشکور1، اشکور2، اشکور3 و اشکور4 در منطقه اشکورات رودسر در سال 1396 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد در کلیه صفات مورد مطالعه در بین ارقام و ژنوتیپهای فندق اختلاف معنیداری (P≤0. 01) وجود دارد که این امر نشان دهنده تنوع ژنتیکی بالا در بین ارقام و ژنوتیپهای مورد مطالعه است. تجزیه همبستگی صفات نشان دهنده وجود ارتباط مثبت و منفی معنیداری در برخی از صفات مهم بود. با توجه به دندروگرام حاصل از تجزیه خوشهای به روش "وارد"، در فاصله اقلیدسی 27، ارقام و ژنوتیپهای فندق در چهار خوشه اصلی دسته بندی شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فندق،عناصر معدنی،خواص آنتی اکسیدانی،تجزیه خوشه ای
عنوان انگلیسی
Investigation of phytochemical compounds and antioxidant capacity of 11 cultivars and genotypes of hazelnut fruit in Rudsar Eshkevarat region
چکیده انگلیسی مقاله
As one of the most important nuts, hazelnut (Corylus avellana L. ) contain a valuable set of antioxidants and nutrients. The quality of hazelnut kernel was strongly affected by kernel compounds. The antioxidant capacity and biochemical compounds depends more on the cultivar, climatic conditions and the interaction between climatic conditions and genotypes. The present study was conducted to determine the quality properties including vitamin C, antioxidant activity, total phenol, flavonoid and mineral element in 11 cultivars and genotypes included seven imported cultivars (Ronde dupimont, Negreta, Segorbe, Sivri, Morfineski, Fertile decotard and Sochi), and four local Iranian genotypes (Eshkevar1, Eshkevar2, Eshkevar3 and Eshkevar 4) in the Rudsar Eshkevarat region in 2017. Analysis of variance results were showed that there was significant difference (P≤0. 01) among examined cultivars for all characters and showed high genetic variation in all of the studied cultivars. Correlation analysis showed the existence of significant positive and negative correlation among some important traits. According to the cluster analysis dendrogram performed by "Ward" method, cultivar and genotypes of hazelnut in Euclidian distance 27 were classified into four clusters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Hazelnut,mineral elements,antioxidant properties,cluster analysis
نویسندگان مقاله
شبنم یعقوبی فر | Shabnam Yaghobifar
Former M. Sc. Student Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Zanjan
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد،گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
ولی ربیعی | vali rabiei
Associate Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Zanjan
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
فرهنگ رضوی | Farhang Razavi
Assistant Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Zanjan
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
داود جوادی | Davood Javadi
Scientific Member of Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Guilan
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان
اکبر حسنی | Akbar Hassani
Assistant Professor, Department of Soil Sciences, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan
استادیارگروه خاکشناسی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه زنجان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-40514-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات