این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۱۰۳، صفحات ۱۲۹-۱۴۹

عنوان فارسی مروری بر رویکردهای نوین در غنی سازی پاستا با استفاده از میوه ها وسبزی ها
چکیده فارسی مقاله پاستا با توجه به قیمت پایین، پخت آسان و طعم مطلوب یکی از غذاهای محبوب در دنیا می­باشد. پاستا از نظر میزان کالری غنی بوده ولی میزان فیبر­ها، مواد معدنی، ترکیبات فنلی و ویتامین­ها در آن­ پایین می­باشد. با توجه به مواد اولیه محدود در تولید پاستا، محبوبیت آن در بین تمامی اقشار جامعه و همچنین فرایند تولید ساده­ی پاستا می­توان از پاستا به عنوان یک حامل مناسب برای غنی­سازی استفاده نمود. در این مطالعه به بررسی تاثیر غنی­سازی پاستا با استفاده از سبزی­ها و میوه­ها بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تغذیه­ای پاستا پرداخته شده است. نتایج این مطالعه نشان دهنده آن بوده که اضافه نمودن میوه­ها و سبزی­ها به فرمولاسیون پاستا منجر به افزایش قابل توجه ترکیبات زیست­فعال مانند ترکیبات فنلی و همچنین خصوصیات ضد اکسایشی در پاستا می­شود. در بین مراحل تولید پاستا، پخت بیشترین تاثیر را بر کاهش ترکیبات زیست فعال دارد. سبزی­ها و میوه­ها می­توانند به آب جوش (آب پخت) وارد شوند و یا بر اثر حرارت تخریب شوند. غنی­سازی باعث تضعیف شبکه­ی گلوتنی شده که منجر به ایجاد تغییر در خصوصیات پخت و بافت پاستا می­شود. با توجه به نوع ترکیبات اضافه شده به فرمولاسیون پاستا، تاثیر بر شاخص گلایسمی پاستا متفاوت می­باشد. بنابراین، غنی­سازی تنها درصورتی موفق خواهد بود که شرایط فرایند بهینه شود تا در محصول نهایی ویژگی­های تغذیه­ای مورد نظر در سبزی­ها و میوه­ها حفظ شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پاستا،ترکیبات زیست فعال،غنیسازی،غذای عملگرا.

عنوان انگلیسی A review: New Approach to Enrich Pasta with fruits and vegetables
چکیده انگلیسی مقاله Pasta is one of the most popular foods consumed in the world because of its low price, easy cooking and good taste. It is rich in calories (complex carbohydrates), but it is poor in dietary fibers, minerals, phenolic compounds and vitamins. Due to the limited number of raw materials in pasta production, its popularity among all segments of society as well as the simple production process, it can be used as a suitable carrier for enrichment. In this study, the effect of pasta enrichment using fruits and vegetables on physicochemical and nutritional properties of the pasta was investigated. The results of this study showed that the addition of vegetables and fruits to formulation of past considerably increased content of bioactive compounds such as phenolic compounds as well as antioxidant activity. In between pasta production steps, pasta cooking had the most impact on the reducing of bioactive compounds. Vegetables and fruits can leach into boiling water (cooking water) or can be thermally degraded. The enrichment has a dilution effect of the gluten network, leading to changing of cooking and texture properties. Due to the type of compounds added to the pasta formulation, their effect on glycemic index was different. Therefore, enrichment is successful only if processing conditions are optimized to keep in the final product the desired nutritional characteristics of the vegetables and fruits
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pasta,Bioactive compounds,Enrichment,Functional food

نویسندگان مقاله امیرپویا قندهاری یزدی | amir pouya ghandehary yazdi
Zar Research and Industrial Development Group
گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر

لیلا کمالی روستا | Leila Kamali Rousta
Zar Research and Industrial Development Group
گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر.

محمد حسین عزیزی تیریز زاد | Mohammad Hossein Azizi Tabrizzad
Associate professor, Tarbiat Modares University
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس

مهدی امینی | Mahdi Amini
Zar Research and Industrial Development Group
عضو هیأت مدیره گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر

محمد توکلی | Mohammad Tavakoli
Zar Research and Industrial Development Group
گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر

متین یحیوی | Matin Yahyavi
Zar Research and Industrial Development Group
گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20131-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات