این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۱۰۶، صفحات ۱۳-۲۱

عنوان فارسی تأثیر عصاره علف لیمو (Cymbopogon citratus) و نانورس در پوشش نانو چندسازه‌ای بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیله مرغ طی دوره نگهداری در شرایط شرد
چکیده فارسی مقاله تشکیل چندسازه­های نانو در لفاف­های زیست­بسپاری می­تواند امکان جدیدی را نه­تنها برای بهبود خواص بلکه برای کاهش قیمت این محصولات فراهم کند. هم­چنین چندسازه­های نانو، کارایی مواد ضدباکتریایی طبیعی محتوی را افزایش می­دهند. به­منظور بررسی اثرات پاداکسندگی و ضدمیکروبی عصاره علف لیمو و میزان نانورس بر کارایی پوشش چندسازه­ای آلژینات – نانورس فیله مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد، آزمایشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار شامل پوشش نانو چندسازه­ای آلژینات (2 %) – نانورس (1/5 و 3 %)، بدون و با سطوح 1/5 و 3 % عصاره الکلی علف لیمو و 3 تکرار در هر تیمار به مدت 9 روز اجرا شد. نتایج نشان داد؛ سهم نانورس در ساختار پوشش نانو چندسازه­ای بر عملکرد آن مؤثر بود. غنی­سازی پوشش نانوچندسازه­ای آلژینات – نانورس با عصاره علف لیمو بر کارایی آن افزود. به­کارگیری 3 % عصاره علف لیمو در پوشش­های چندسازه­ای به­خصوص هنگام استفاده از 3 % نانورس، به­طور معنی­داری (0/05>p) موجب کاهش شمار باکتتری­های سرمادوست، شاخص اسیدتیوباربیتوریک، اسیدهای چرب آزاد و مجموع ترکیبات ازته فرار و افزایش ظرفیت نگهداری آب فیله­های مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد شد. سهم نانورس در پوشش چندسازه­ای فاقد عصاره، تأثیر معنی داری بر تعداد باکتری­های سرمادوست در پایان دوره نگهداری نداشت. به­طور کلی می­توان گفت کارایی پوشش نانو چندسازه­ای آلژینات – نانورس در افزایش ماندگاری فیله مرغ در شرایط سرد به سهم مناسب نانورس و غنی­سازی با غلظت مناسب عصاره علف لیمو وابسته است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلژینات سدیم،پوشش نانو چندسازه‌ای،علف لیمو،ماندگاری،نانورس

عنوان انگلیسی Effect of lemon grass (Cymbopogon citratus) extract and nanoclay in nanocomposite coating on the physicochemical and microbial properties of chicken fillets during refrigerated storage
چکیده انگلیسی مقاله Formation of nanocomposites in biopolymer coats can provide a new opportunity not only to improve the properties but also to reduce the price of these products. Also, nanocomposites, increase the efficiency of natural antibacterial materials. In order to investigate the antioxidant and antimicrobial effects of lemon grass extract and the amount of nanoclay on the efficacy of alginate-nanoclay composite coating of chicken fillet refrigerated storage, an experiment was performed in a completely randomized design with 6 treatments including alginate (2%) – nanoclay (1.5 and 3%) nanocomposite coating, without and with levels of 1.5 and 3% alcoholic extract of lemon grass and 3 replicates each treatment during 9 days. Results showed that contribution of nanoclay in the structure of nanocomposite coating was affected on its performance. Enrichment of alginate-nanoclay nanocomposite coating with lemon grass extract, added to its efficiency. Applying 3% of lemon grass extract in nanocomposite coatings, especially when using 3% nanoclay, significantly (p< 0.05) reduced the number of psychrophilic bacteria, tiobarbitoric acid index, free fatty acids and total volatile nitrogen compounds and increased chicken fillets water holding capacity during refrigerated storage. The contribution of nanoclay in without extract nanocomposite coating, did not significantly affect the number of psychrophilic bacteria at the end of the storage period. In general, the efficacy of alginate-nanoclay nanocomposite coating in increasing the shelf life of chicken fillets in refrigerated conditions depends on the appropriate contribution of nanoclay and enrichment with the appropriate concentration of lemon grass extract.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sodium Alginate,Nanocomposite Coating,Cymbopogon citratus,Shelf life,Nanoclay

نویسندگان مقاله مهدیه مردانی کیاسیری | Mahdieh Mardani Kiasari
Department of Agriculture, Savadkooh branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran
گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران

داریوش خادمی شورمستی | dariush khademi shurmasti
department of Agriculture, Savadkooh branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran
گروه کشاورزی، واحد سوادکوهف دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20562-10&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات