این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۹، صفحات ۱۶۷-۱۸۱
عنوان فارسی
تاثیر مهارکنندگی برخی اسانس های گیاهی روی کپک سبز (Penicillium digitatum) و پارامترهای کیفی پس از برداشت میوه لیمو
چکیده فارسی مقاله
پوسیدگی ناشی از کپک سبز پنیسیلیوم دیجیتاتوم ازنظر اقتصادی مهمترین بیماریهای پسازبرداشت لیمو در همه مناطق تولیدی است. در این تحقیق، اثرات اسانس های روغنی (دارچین، میخک، آویشن باغی و شیرازی) به منظور کنترل کپک سبز در میوه لیموی مکزیکن لایم (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime) مطالعه شد. لیموهای مکزیکن با سوسپانسیون قارچ پنیسیلیوم دیجیتاتوم مایه زنی و با اسانس های روغنی در سه سطح غلظت صفر (شاهد)، 1/0 و 2/0 درصد حجمی- حجمی، غوطه ور شدند. سپس میوه های لیمو در دمای 1± 8 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 21 روز نگهداری شدند. نتایج نشان دادند که اسانس های گیاهی تأثیر معنیداری بر پوسیدگی میوه، کاهش وزن، L*، a*، b*، محتوای فنل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل داشتند. پس از 21 روز انبارمانی، محتوای فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه تیمارشده با اسانس های گیاهی نسبت به شاهد بیشتر بود. به علاوه اسانس های گیاهی در کنترل پوسیدگی و کاهش وزن موثر بودند و درمقایسه با شاهد، شاخصهایL* وb* را کاهش دادند. پساز 21 روز انبارمانی میوه تیمار شده با اسانس آویشن باغی 2/0 درصد، پوسیدگی پسازبرداشت هفت برابر کمتر از شاهد اما ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی اکسیدانی بیشتر از شاهد داشت. بنابراین اسانس آویشن باغی اثر مناسبتری روی کنترل کپک سبز و حفظ کیفیت میوه لیموی مکزیکن دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوسیدگی پسازبرداشت،فعالیت آنتیاکسیدانی،پنیسیلیوم دیجیتاتوم،لیموترش
عنوان انگلیسی
Inhibitory Effect of Some Essential Oils on Control of Green Mold (Penicillium digitatum) and Postharvest Quality Parameters of Lime Fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Green mold rot disease caused by Penicillium digitatum is the most economically important postharvest disease of lime fruit in all production areas. In this research, effects of essential oils (Cinnamomun verum, Eugenia caryophyllata, Thymus vulgaris, Zataria multiflora) for controlling green mold in Mexican lime (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime) fruit were studied. Mexican limes were inoculated by Penicillium digitatum suspension and were immersed with the essential oils at three levels 0 (as control), 0.1 and 0.2% (v/v). Then, fruits were kept at 8±1oC and 90-95% relative humidity for 21 days. The results showed that the essential oils significantly affected fruit decay, weight loss, L*, a*, b*, total phenolic content and total antioxidant activity. After 21 days of storage, total phenolic content and total antioxidant activity of treated fruit with essential oils were higher compared with the control. In addition, essential oils were effective in decay and water loss control, and decreasing L* and b* compared with the control. The garden thyme essential oil at 0.2% decreased postharvest decay seven times lower than control but increased total phenolic compounds and antioxidant activity compared to the control 21 days after storage. Therefore, garden thyme essential oil has a strong effect on controlling green mold and maintaining quality of Mexican lime fruit.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Postharvest decay,Antioxidant activity,Penicillium digitatum,Lime
نویسندگان مقاله
معصومه عباسی | Masoomeh Abbasi
University of Hormozgan
دانشگاه هرمزگان
عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی | Abdolmajid Mirzaalian Dastjerdi
University of Hormozgan
دانشگاه هرمزگان
مجید عسکری سیاهویی | Majeed Askari Seyahooei
Plant Protection Research Department, Hormozgan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO),Bandarabbas, Iran
بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
منصوره شمیلی | Mansoore Shamili
Department of Horticulture, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
بابک مدنی | Babk Madani
Horticultural Crops Research Department, Natural Resources Research and Education Center of Hormozgan, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Bandar Abbas, Iran
بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر عباس، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-19912-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات