این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۱۰۹، صفحات ۱۱۷-۱۲۷

عنوان فارسی تاثیر شدت و زمان فراصوت بر روی راندمان و ویژگیهای عملکردی بتاگلوکان حاصل از آرد یولاف
چکیده فارسی مقاله بتا گلوکان‌ها‌ پلی ساکاریدهای غیر نشاسته‌ای  و هیدرو کلوئیدهای محلول در آب هستند، علاوه بر اهمیت تغذیه‌ای، نقش تکنولوژیکی به عنوان قوام دهنده، پایدار کننده، امولسیفایر، تشکیل دهنده ژل و جایگزین چربی در تولید فراوردهای لبنی، نانوایی، گوشتی، آرایشی، دارویی، صنایع شیمیایی و تولید خوراک دام کاربرد دارد. استخراج بتا گلوکان از غلات پیچیده است، استخراج با فراصوت  نسبت به فرایند سنتی مزایایی ازجمله کاهش زمان استخراج، کاهش مصرف انرژی و حلال، راندمان بیشتر دارد. در این پژوهش تاثیر شدت امواج اولتراسونیک (0،50، 75 و100) درصد معادل با (0، 200، 300 و400) وات و زمان( 0، 5/3 و7) دقیقه بر روی  راندمان، بازیافت، رنگ و ویژگی های عملکردی بتاگلوکان استخراجی بررسی شد. نتایج نشان داد، شدت و زمان امواج فراصوت بر روی راندمان  و بازیافت، رنگ، پایداری امولسیون، ظرفیت نگهداری آب، حلالیت بتاگلوکان معنی دار بود (05/0p<). با افزایش شدت وزمان امواج فراصوت، راندمان، بازیافت،، پایداری امولسیون، ظرفیت نگهداری آب وحلالیت بتاگلوکان افزایش یافت. بیشترین راندمان استخراج (34/3%)  و حلالیت (68/75%) در نمونه با شدت 400 وات در 7 دقیقه مشاهده شد، همچنین بیشترین بازیافت (04/52%)، پایداری امولسیون (06/69%)، ظرفیت نگهداری آب (g/g  21/13) در نمونه با شدت 300 وات در 7 دقیقه نسبت به شاهد بود و مولفه l* (  66/76)، a* (2/3) و b*(2/3) بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بتاگلوکان،ویژگی عملکردی،راندمان،بازیافت،فراصوت

عنوان انگلیسی Effect of intensity and time ultrasound on yield and functional properties of extracted ß-glucan of oat flour
چکیده انگلیسی مقاله ß-glucans  are non-starch polysaccharides and water soluble hydrocolloids, Apart from being nutritionally important, ß-glucans show an important technological role as thickening, stabilizing, emulsification, gel-forming component and fat substitute in the dairy products, bakeries, meats, pharmacy, cosmetics, and chemical industries, and feed production. The extraction of cereals ß-glucans is very difficult. Ultrasonic extraction, represents higher efficiency since this method is a cost- effective which shortens the extraction time ,energy and solvent consumption compared to conventional methods..in this study the effect of intensity  and time  at four different powers (0, 200, 300, 400 w)  in three time (0, 3.5 and 7 min) intrevals were investigated on the yield, recovery, color and the functional  properties of extracted ß-glucan.The results showed that the intensity and time of ultrasound were significant on yield, recovery, color, emulsion stability, water holding capacity, solubility ß-glucan (p< 0.05). With increasing ultrasonic intensity and time, extracted ß-glucan yield, recovery, emulsion stability, water holding capacity increased. The highest extraction yield (3.34%), solubility (75.67%) were observed at power 400w for 7 minutes, Also the highest recovery (52.04%), emulsion stability (69.06%), water retention capacity (13.21 g /g), compared to blank sample at power 300w  for 7 minutes . L* , a*and b* and were 76.66, 3.2, 3.2 respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله β -glucan,Functional properties,Yield,Recovery,Ultrasonic

نویسندگان مقاله مریم شمشیرساز | maryam shamshirsaz
Sari Agricultural Sciences and Natural ResourcesUniversity
دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری

علی معتمدزادگان | Ali Motamedzadegan
Sari Agricultural Sciences and Natural ResourcesUniversity
دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری

مهران اعلمی | Mehran Alami
Gorgan university of Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان

مهدی شیخ عربی | Mehdi Sheykharabi
.Food, drug,and natural paroducts Health Research Center,Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran5. Medical Cellular and Molecular Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
مرکز تحقیقات سلامت فراورده های غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران5- مرکز تحقیقات پزشکی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-48389-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات