این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۱۰۹، صفحات ۳۳-۴۲

عنوان فارسی اثر ضدباکتریایی عصاره سنبله نقره‌ای بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا با روش‌های رقت آگار و سیلندر پلیت
چکیده فارسی مقاله گیاه سنبله نقره­ای متعلق به خانواده نعنائیان است. با توجه به ترکیبات فعال بیولوژیکی و استفاده سنتی از گیاه سنبله نقره­ای برای درمان زخم­ها و سرماخوردگی، به نظر می رسد که این گیاه اثرات ضدباکتریایی قابل ملاحظه­ای داشته باشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاه سنبله نقره­ای علیه باکتری­های انتروباکتر ائروژنز، اشرشیا کلی، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس بود. هاله بازدارندگی میکروبی عصاره سنبله نقره­ای برای باکتری­های انتروباکتر ائروژنز، اشرشیا کلی، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس در  غلظت­های 25، 50 و 75 میلی­گرم بر میلی­لیتر به روش­های سیلندر پلیت و کربی-بوئر تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (رقت در آگار و رقیق­سازی در مایع) و حداقل غلظت کشندگی برای میکروارگانیسم­های بیماری­زا تعیین شد. داده­های به دست آمده با استفاده از آزمون یک طرفه و چند دامنه­ای دانکن تجزیه و تحلیل شدند. بیشترین و کم­ترین هاله بازدارندگی با قطر 90/17 و 10/13 میلی­متر در غلظت 75 میلی­گرم بر میلی­لیتر به ترتیب برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و انتروباکتر ائروژنز مشاهده شد (روش سیلندر پلیت). حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره گیاه سنبله نقره­ای برای باکتری­های انتروباکتر ائروژنز، اشرشیا کلی، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 100، 50، 25 و 5/12 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود (روش رقت آگار). عصاره اتانولی گیاه سنبله نقره­ای در شرایط برون­تنی دارای اثر ضدباکتریایی قابل ملاحظه­ای بر انتروباکتر ائروژنز و اشرشیا کلی (باکتری­های گرم منفی) و باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس (باکتری­های گرم مثبت) نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ،سنبله نقره‌ای،روش سیلندر پلیت،رقت آگار،روش کربی-بوئر.

عنوان انگلیسی The antibacterial effect of Stachys byzantina extract on a number of pathogenic bacteria using agar dilution and Cylinder-plate methods
چکیده انگلیسی مقاله Stachys byzantina belongs to Lamiaceae family. Regarding to the biologically active compounds and traditional use of the Stachys byzantina for treatment of wounds and a cold, it seems that this plant has significant antibacterial effects. The aim of this study was evaluation of antibacterial effect of ethanolic extract of Stachys byzantina against Enterobacter aerogenes, Escherichia coli, Bacillus cereus and Staphylococcus aureus. The inhibition zone diameter of the Stachys byzantina extract on Enterobacter aerogenes, Escherichia coli, Bacillus cereus and Staphylococcus aureus was identified on a concentration of 25, 50, and 75 mg/mL, respectively, by Cylinder-plate and Kirby-Bauer methods. Moreover, minimum inhibitory concentration (MIC) (agar dilution and micro-well dilution) and minimum bactericidal concentration (MBC) of the pathogenic microorganisms were determined in this study. The data were analyzed using one-way ANOVA and Duncan's multiple range test. The highest and lowest inhibition zone with a diameter of 17.90 and 13.10 mm at a concentration of 75 mg/mL were observed for Staphylococcus aureus and Enterobacter aerogenes bacteria, respectively (Cylinder-plate method). The MIC of Stachys byzantina extract for Enterobacter aerogenes, Escherichia coli, Bacillus cereus and Staphylococcus aureus was 100, 50, 25 and 12.5 mg/mL respectively (agar dilution). The ethanolic extract of Stachys byzantina "in vitro" has a significant antibacterial effect on Enterobacter aerogenes and Escherichia coli (Gram-negative bacteria) and Bacillus cereus and Staphylococcus aureus (Gram-positive bacteria).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Stachys byzantina,Cylinder-plate method,agar dilution,Kirby-Bauer method.

نویسندگان مقاله محمد نوشاد | Mohammad Noshad
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-37002-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات