این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۹، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
بررسی اثر ضدقارچی اسانس مورت (Myrtus communis)بر پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم (کپکهای سبز و آبی میوه پرتقال)
چکیده فارسی مقاله
قارچ کشهای شیمیایی زیادی برای کنترل عفونتهای قارچی استفاده میشوند. با این وجود، تعدادی از این قارچ کشها برای سلامتی انسان مضر هستند. امروزه، استفاده از مواد طبیعی مانند اسانسهای روغنی و عصارههای گیاهی با کمترین عوارض جانبی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. مورت سبز (Hyssopus officinalis L)، متعلق به خانواده Lamiaceae است که به طور وسیعی در ایران رشد میکند. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت اسانس مورت سبز برای کنترل سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم در شرایط آزمایشگاهی بود. ارزیابی فعالیت ضدقارچی اسانس مورت سبز به روشهای کربی-بوئر، چاهک آگار، رقت لولهای (ماکرودایلوشن براث) و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد (روش کربی-بوئر) برای سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 60/10 و 70/9 میلیمتر بود. قطر هاله عدم رشد (روش چاهک آگار) برای سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 30/12 و 50/10 میلیمتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی برای سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 64 و 128 میلیگرم بر میلیلیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس مورت سبز نیز به ترتیب 512 و 512 میلیگرم بر میلیلیتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،مورت سبز،پنیسیلیوم دیجیتاتوم،پنیسیلیوم ایتالیکوم،فعالیت ضدقارچی.
عنوان انگلیسی
Investigation of the antifungal effect of Myrtus communis essential oil on Penicillium digitatum and Penicillium italicum (the green and blue fungi of orange)
چکیده انگلیسی مقاله
Much chemical fungicides are used to control fungal infections. However, several of these fungicides are detrimental for human health. Today, the use of natural ingredients such as essential oils and extracts plant with the least side effects has been of great interest to researchers. Myrtle (Myrtus communis L.) is a belongs to Myrtaceae family and a herb widely growing in Iran. The aim of this study was to examine the Myrtle essential oil to control the fungi (Penicillium digitatum and Penicillium italicum) "in vitro". Evaluation of the antifungal activity of Myrtus communis essential oil was investigated by Kirby-Bauer, well agar, macro broth dilution and minimum fungicidal concentration methods. The results showed that the inhibition zone diameter (Kirby-Bauer method) for the fungal strains of Penicillium digitatum and Penicillium italicum was 10.60 and 9.70 mm, respectively. The results showed that the inhibition zone diameter (well agar method) for the fungal strains of Penicillium digitatum and Penicillium italicum was 12.30 and 10.50 mm, respectively. The minimum inhibitory concentration for Penicillium digitatum and Penicillium italicum was 64 and 128 mg/mL, respectively. The minimum fungicidal concentration was 512 and 512 mg/mL, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Myrtus communis,Penicillium digitatum,Penicillium italicum,Antifungal activity.
نویسندگان مقاله
مصطفی رحمتی جنیدآباد | Mostafa Rahmati-Joneidabad
Assistant Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-31265-12&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات