این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 26 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۶، صفحات ۲۳۱-۲۴۶
عنوان فارسی
بررسی ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی عصاره دو گیاه (Dianthus caryophylus ,Fumaria vaillant)با استفاده از روشهای TLC و HPLC
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه دو گیاه میخک و شاهتره میزان فلاونوئیدهای تام و فنل های تام وفعالیت انتی اکسیدانی عصاره متانولی،آبی،اتانولی دو گیاه شاهتره و میخک بررسی و نتایج به دست آمده با هم مقایسه شد. سنجش میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از روش DPPH، FRAPاندازه گیری شد. و روش کروماتوگرافی TLC و HPLC با هدف جداسازی ترکیبات فنولی موجود در گیاه شاهتره و میخک انجام شد. بیشترین مقدار فنول مربوط به گیاه شاه تره درحلال متانولی و روش خیساندن بوده که مقدار 10±0/14 mg/g DW بوده و بیشترین مقدار فلاونوئید مربوط گیاه شاه تره در حلال متانولی و روش خیساندن 9±0/14 mg/g DWبوده و تفاوت معنی داری را در سطح 05/0 P< نشان داد. بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی مربوط به حلال متانولی شاهتره و روش خیساندن با روشDPPH به مقدار0/4±0/14µg/ml بوده و تفاوت معنی داری را در سطح 05/0 P< نشان داد. با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک ترکیبات گالیک اسید و 4 هیدروکسی 3و5 دی متوکسی بنزوئیک اسید و4هیدروکسی سینامیک اسید و وانیلیک اسید شناخته شدند.و با استفاده از کروماتوگرافی با کارایی بالا ترکیبات فنولی گالیک اسیدو 4هیدروکسی سینامیک اسیدو 4هیدروکسی بنزوئیک اسید شناسایی شدند. نتایج این مطالعه به خوبی نشان می دهند که فعالیت آنتی اکسیدانی این گیاهان با میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای تام رابطه مستقیم دارد. پیشنهاد میشود با انجام ازمایشهای تکمیلی استفاده از انتی اکسیدان های طبیعی موجود در گیاه شاهتره و میخک را جایگزین آنتی اکسیدان های مصنوعی نمود .
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرطان، فلاونوئیدی، فنولها، شاه تره، آنتی اکسیدانی، کروماتوگرافی، میخک
عنوان انگلیسی
investigate phenol and antioxidant properties of plant extract of Dianthus caryophylus and Fumaria vaillanti with TLC and HPLC methods
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT: In this study, the extracts of Dianthus and fumaria plants were studied. The total amount of flavonoids and phenolic compounds and antioxidant activities of methanolic, aqueos and ethanolic of the two extracts were studied with TLC and HPLC methods. Phenol and total flavonoids were measured and the antioxidant activities of the extracts analysed using DPPH and FRAP method. A thin-layer chromatography method and HPLC were conducted to evaluate the quality of phenolic compounds with antioxidant properties. The results showed highest amount of phenol was obtained from the plant in methanol solution and maceration method with the amount of 10±0/14 mg/g DW and highest flavonoid content of the plants was in the methanolic solvent and the maceration method with the amount of 9±0/6 mg/g DW (p< 0.05). The highest antioxidant properties was in methanolic solvents and using DPPH method with the value of 0.41 ± 0/14µg/ml (p< 0.05).Using thin-layer chromatography, glycine and 4-hydroxy-3 and 5-dimethoxy-benzoic acid, vanilic acid, 4hydroxy cinamic acid and a number of other compounds were identified. Using high-performance chromatography, gallic acid and 4-hydroxy-cinamic acid and 4-hydroxy benzoic acid were detect. The conclusion of this study is that the antioxidant activities of plants have a direct relation with the amount of phenolic compounds and total flavonoids, However Fumaria vaillanti has a higher antioxidant properties compared with Dianthus. The natural antioxidants extracted from the medicinal plants in this research might pose an attractive alternative to synthetic antioxidants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant Cancer , , Cromatography, Dianthus L ,flavenoids, Fumaria officinalis ,Phenol
نویسندگان مقاله
پریچهر حناچی | Parichehr Hanachi
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.
مرجان حسین پور | Marjan Hosseinpoor
MSc Student, Biotechnology Dep, Faculty of Biological Science, Alzahra University, Tehran Iran
کارشناسی ارشد بیوشیمی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-44181-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات