این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۶، صفحات ۲۰۵-۲۱۹

عنوان فارسی بررسی نقش لیمونن به عنوان یک ترکیب زیست‌فعال در صنعت غذا و دارو
چکیده فارسی مقاله با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی موجود و همچنین افــزایش آگاهی عمومی در زمینه مزایای استفاده از ترکیبات طبیعی، توجه محققین به ترکیبات مؤثره موجود در گیاهان جلب شده است. د-لیمونن یک ترکیب مونوترپن، فرار و طعم‌دهنده است که در پوست مرکباتی مانند پرتقال یافت می‌شود. گزارش شده است که د-لیمونن، به عنوان یک اسانس، دارای طیف گسترده‌ای از ویژگی‌های ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی و درمانی است. د-لیمونن همچنین به عنوان یک ترکیب بی­خطر شناخته می‌شود. این ترکیب به طور گسترده‌ای در صنایع آرایشی، دارویی، عطرسازی و مواد غذایی و آشامیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، به دلیل برخی از ویژگی‌های ذاتی مانند شاخص حلالیت کم در آب، تخریب شیمیایی در حضور نور و درجه حرارت بالا و حساسیت زیاد به اکسیداسیون، کاربرد آن در مقیاس صنعتی بسیار محدود است. در این مقاله­ ساختار، روش‌های استخراج، ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، درمانی و سلامتی‌بخش لیمونن و همچنین کاربردهای آن در صنعت غذا بررسی شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استخراج،آنتی‌اکسیدانی،ضدمیکروبی،فعالیت ضدالتهابی،لیمونن

عنوان انگلیسی The investigation of applying limonene as a bioactive compound in the food and pharmaceutical industries
چکیده انگلیسی مقاله Due to the identified side effects of current synthetic drugs and growing public awareness in terms of beneficial usage of the natural compounds, the attention of researchers towards effective compounds in plants have recently drawn. D-limonene is a monoterpene, volatile, and aromatic flavor compound which is found in citrus fruits such as orange peel oil. As an essential oil, it has been reported that D-limonene presents a wide spectrum of antimicrobial, antioxidant, and therapeutic properties. D-limonene is also classified as generally recognized as safe (GRAS). This compound is widely used in the cosmetic, pharmaceutical, perfume, food, and beverage industries. However, due to some inherent properties of D-limonene such as low water solubility, chemical destruction in the presence of light and high temperature, and high sensitivity to oxidation, its application is considerably limited at the industrial scale. In this paper, structure, extraction methods, physicochemical, therapeutic and health properties of limonene, as well as its applications in the food industry are investigated.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Anti-inflammatory activity,Antimicrobial,Antioxidant,Extraction,Limonene

نویسندگان مقاله فاطمه ارمی | Fatemeh Erami
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

الهام آل‌حسینی | Elham Alehosseini
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سید مهدی جعفری | Seid Mahdi Jafari
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-61116-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات