این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 25 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۶، صفحات ۲۹-۳۷
عنوان فارسی
اثر آویشنشیرازی (Zataria multiflora Boiss) پرتو دیده با دز متوسط اشعه گاما بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) حاوی پوشش فعال بر پایه کازئینات سدیم
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر پرتودهی با دز متوسط اشعه گاما (دز 10 کیلوگری) بر خصوصیات ضداکسیدانی و ضدباکتریایی آویشن شیرازی، پوشش خوراکی فعال حاوی عصاره آویشن شیرازی (5/1 %) معمولی و پرتودیده بر پایه کازئینات سدیم (8 %) تهیه و ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان پوشش داده شده در آزمایشی با 4 تیمار فیلههای فاقد پوشش (شاهد:C )، فیلههای حاوی پوشش کازئینات سدیم (تیمار1: T1) و فیلههای دارای پوشش حاوی عصاره آویشن شیرازی معمولی (تیمار2: T2) و پرتودیده (تیمار3: T3) بر پایه کازئینات سدیم و 4 تکرار، طی دوره نگهداری 10 روزه در دمای 4 درجه سانتیگراد بررسی شد. آزمایشات شیمیایی (TVN, TBA, PV) و میکروبی (هوازی مزوفیل و سرماگرا) در روزهای صفر، 3، 6 و 10 اندازهگیری شد. نتایج نشان داد؛ پرتودهی آویشن شیرازی با دز متوسط اشعه گاما، با وجود اثرات مثبت، موجب تغییرات معنیدار بر خواص ضداکسیدانی و ضدباکتریایی آن نشد. اما در انتهای دوره نگهداری، کمترین مقادیر TBA (mg MDA/Kg 23/0±23/3)، TVN (mg/100g 12/1±23/25) و باکتریهای سرماگرا (log cfu/g 13/0±00/5) در فیلههای حاوی پوشش فعال کازئینات سدیم و عصاره پرتودیده آویشن شیرازی دیده شد (p< 0.05). بنابراین میتوان از عصاره آویشن شیرازی به صورت معمولی یا پرتودیده در پوشش فعال کازئینات سدیم، جهت افزایش ماندگاری و کیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان در دمای یخچال حداقل به مدت 10 روز استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن شیرازی،اشعه گاما،پرتودهی،کازئینات سدیم،ماندگاری
عنوان انگلیسی
Effect of Zataria multiflora Boiss irradiated with moderate dose of gamma rays on the shelf life of rainbow trout fillet (Oncorhynchus mykiss) containing active coating based on sodium caseinate
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effect of moderate dose gamma irradiation (10 KGr) on antioxidant and antibacterial properties of Zataria multiflora Boiss, edible active coating containing normal and irradiated extract (1.5%) on base of Na-caseinate solution (8%) was prepared and shelf life of coated rainbow trout fillet was evaluted. An experiment was carry out with 4 treatments without coating (control), fillets coated with Na-caseinate (T1), and fillets coated with Na-caseinate enriched with normal (T2) or irradiated (T3) Zataria multiflora Boiss extract and 4 replicates during 10 days at refrigerated (4±1oC) storage. Chemical (TVN, TBA, PV) and microbial (TVC and PTC) tests were measured on days 0, 3, 6 and 10. The results showed irradiation of Zataria multiflora Boiss with a moderate dose of gamma rays, despite the possitive effects, did not cause significant changes in its antioxidant and antibacterial properties. But at the end of the storage period, the lowest levels of TBA (3.23±0.23 mg MDA/Kg), TVN (25.23±1.12 mg/100g) and psychrophilic bacteria counts (5.00±0.13 log cfu/g) was found in fillets containing active coating of Na-caseinate and irradiated Zataria multiflora Boiss extract (p < 0.05). Therefore, Zataria multiflora Boiss extract can be used as normal or irradiated in the active coating of Na-caseinate, to increase the shelf life and quality of rainbow trout fillets at refrigerator temperature for at least 10 days.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Zataria multiflora,Gamma rays,Irradiation,Sodium caseinate,Shel life
نویسندگان مقاله
ستاره پهلوان زاده | setare pahlavanzade
Dep. Agriculture, Savadkooh branch, Islamic Azad University, savadkooh, Iran
گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
داریوش خادمی شورمستی | dariush khademi shurmasti
Dep. of Agriculture, Savadkooh branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran
گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20562-12&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات