این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۶، صفحات ۱-۱۳
عنوان فارسی
خشک کردن حاملهای لیپیدی نانوساختار (NLC) با استفاده از خشککن پاششی و با کمک مالتودکسترین
چکیده فارسی مقاله
حاملهای لیپیدی نانوساختار (NLC) حاملهای قوی برای ترکیبات چربیدوست هستند. در این تحقیق، محلول مالتودکسترینNLC: (6:10) در دمای ورودی 110 یا 180 درجه سلسیوس و سرعت جریان خوراک 5 یا 15 میلیلیتر در دقیقه توسط خشککن پاششی خشک شده و ویژگیهای پودرها مورد ارزیابی قرار گرفت. تصاویر به دست آمده از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که پودر تولید شده از ذرات کروی شکل توخالی با سطوح صاف تشکیل شدهاند. بیشینه بازده تولید پودر حدود 66 درصد بود. اندازه ذرات NLC پس از حل کردن مجدد پودرهای بهدست آمده افزایش یافت ]از 3/57 نانومتر (در بزرگترین اندازه قبل از خشک کردن) به 7/93 نانومتر (در بزرگترین اندازه بعد از خشک کردن)[، اما در تمام تیمارها کمتر از حد اندازه قابل قبول سیستمهای NLC بود. اندازهگیری شاخصهای جریانپذیری مانند شاخص تراکمپذیری (متوسط 21/16)، نسبت هاوسنر (متوسط 20/1) و زاویه قرار (31 تا 42 درجه) نشان داد که نمونهها به عنوان پودرهایی با قابلیت جریانپذیری خوب دستهبندی میشوند. نتایج این مطالعه نشان داد که سیستمهای NLC را میتوان با استفاده از ماده مالتودکسترین به عنوان ماده کمکی بدون هیچ گونه تغییر شدید در اندازه ذرات، با خشککن پاششی خشک کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حاملهای لیپیدی نانوساختار،NLC،نانوذرات چربی،خشککن پاششی،مالتودکسترین،ریزپوشانی
عنوان انگلیسی
The spray-drying of nanostructured lipid carriers (NLC) using maltodextrin as the excipient
چکیده انگلیسی مقاله
The NLCs are potent carriers for lipophilic bioactive compounds. The NLC:maltodextrin (6:10) solution at the inlet temperatures of 110 or 180 °C, and the feed flow rate of 5 or 15 mL/min was spray-dried and the powders characteristics were evaluated. The SEM micrographs showed the particle morphologies of hollow spheroids with smooth surfaces. The powder production yields as high as 66% was achieved. The sizes of NLC particles after the redispersion of the spray-dried powders shifted to higher amounts, but were below the acceptable size of NLC systems. The measurement of flowability indices such as Carr's compressibility index, Hausner ratio, and angle of repose showed that the samples were categorized as the powders with good flowability. The results of this study revealed that NLC systems can be successfully spray-dried by using maltodextrin as the excipient without any drastic changes in the particle size.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
nanostructured lipid carrier,NLC,spray-drying,maltodextrin,lipid nanoparticles,encapsulation
نویسندگان مقاله
شهرام مظفر | Shahram Mozaffar
Department of Food Science and Technology, Yasooj Branch, Islamic Azad University, Yasooj, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
محسن رادی | رادی Radi
Department of Food Science and Technology, Yasooj Branch, Islamic Azad University, Yasooj, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
صدیقه امیری | Sedigheh Amiri
Faculty member- Azad University of Yasooj
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی-واحد یاسوج
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-58644-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات