این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۷، صفحات ۲۷۷-۲۸۷

عنوان فارسی تولید نانوحامل های لیپیدی حاوی کورکومین و ارزیابی ویژگی های کیفی آنن
چکیده فارسی مقاله چکیده در این پژوهش از نانوذرات لیپیدی جامد ( ( SLNو حامل‌های لیپیدی نانوساختار ( ( NLCبه منظور انکپسولاسیون کورکومین و رفع معضلات مربوط به کاربرد این ترکیب در حوزه صنایع غذایی استفاد گردید. تاثیر نسبت لیپیدها، نوع نانوحامل‌ (SLN و NLC) و بارگذاری کورکومین بر ویژگی‌های نانوحامل-های تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده به دلیل ساختار فیزیکی حجیم کورکومین و همچنین افزایش ویسکوزیته فاز پراکنده در حضور ماده‌ی مؤثره، بارگذاری کورکومین در نانوحامل‌ها باعث افزایش معنی‌دار در اندازه ذرات و شاخص بس‌پاشیدگی شد. نتایج آنالیز آماری نشان داد که نسبت لیپیدها، نوع نانوحامل‌ (SLN و NLC) و بارگذاری کورکومین تاثیر معنی‌داری بر اندازه‌ی ذرات دارند (p< 0/05). نتایج حاصل از کالریمتری روبشی افتراقی نشان داد که کورکومین بدون هیچ گونه برهمکنشی با سایر اجزا در ساختار نانوحامل ها به دام افتاده است. بطور کلی با توجه به بررسی تأثیرات کمی و کیفی متغیرها، غلظت 5% گلیسرول دی استئارات و 25/0 کورکومین به عنوان شرایط بهینه برای تولید لیپید نانوساختار و نانوذرات لیپیدی انتخاب شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نانوذرات لیپیدی جامد SLN، حامل‌های لیپیدی نانوساختار NLC،کورکومین،ویژگی‌های فیزیکی.

عنوان انگلیسی Production of curcumin-loaded lipid nanocarriers and assessment of its qualitative characteristic
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Solid lipid nanoparticles and nanostructure lipid carriers were used to entrap curcumin and broaden confined knowledge of application of nanocarriers as the functional ingredients in food sectors. The effect of lipids ratio (GDS /GMS), kind of nanocarrier (SLN and NLC) and curcumin concentration (0, 0.25 and 0. 5 % (w / w) of emulsion) on the qualitative characteristics of nanocarrier were evaluated. Based on the results the massive physical structure of Curcumin and also increases the viscosity of the material dispersed phase in the presence of active, loading Curcumin in the developed nanocarrier led to significant (p< 0.05) increase in nanoparticles size. DSC analyses showed that the crystalline states of produced nanocarriers were less ordered than pure materials and indicated that the curcumin was well incorporated in lipid matrices. However, our pretest showed that concentration of 5% Glycerol distearate and 0.25% Curcumin was the optimum for the production of Solid lipid nanoparticles and nanostructure lipid carriers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Curcumin,Nanostructure lipid carriers,Solid lipid nanocarriers

نویسندگان مقاله فخری شهیدی |
Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, PO Box 91775-1163, Mashhad, Iran.
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.

شادی بلوریان |
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

سید علی مرتضوی | Sayed Ali Mortazavi
Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, PO Box 91775-1163, Mashhad, Iran.
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.

محبت محبی | Mohebbat mohebbi
Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, PO Box 91775-1163, Mashhad, Iran.
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.

عبدالرضا باقری | Abdolreza Bagheri
Department of Plant Biotechnology and Breeding
استاد، گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-11203-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات