این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 26 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۷، صفحات ۱۸۳-۱۹۶
عنوان فارسی
تاثیر نانو کپسول اسانس رزماری در حفظ کیفیت و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) طی انبارمانی
چکیده فارسی مقاله
زردآلو پس از هلو و آلو سومین محصول مهم از میوههای هستهدار محسوب می شود که به دلیل مقادیر زیاد آنتی اکسیدان بسیار مورد توجه مصرف کنندگان است. اما میوهای فرازگرا و فسادپذیر میباشد. اسانس ها در حفظ کیفیت میوهها و سبزیها از پتانسیل بالایی به عنوان جایگزین نگهدارندههای مصنوعی خطرناک برای سلامتی برخوردار هستند. پیشرفتهای اخیر در فناوری نانو و بویژه نانو کپسوله کردن اسانسها، مشکلات استفاده از آنها را مرتفع می کند. بر این اساس پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی بر روی زردآلو در سه تکرار انجام گرفت تا تاثیر نانو کپسول رزماری در خصوصیات فیزیکو-شیمیایی میوه طی انبارداری بررسی شود. نتایج نشان داد وزن تر و خشک و نیز درصد ماده خشک میوه طی انبارداری کاهش یافت که در میوه های شاهد بیشتر از میوه های تیمار بود. مقدار کاروتنویید و آنتوسیانین تقریبا از روز بیستام انبارداری، افزایش سریعی در میوههای شاهد نسبت به میوههای تیمار شده پیدا کرد. بیشترین مقدار فنول میوه ها در روز برداشت بود و تا انتهای انبارداری روند نزولی داشت بطوریکه میوه های تیمار شده با 1000 میلیگرم در لیتر نانو کپسول رزماری، در انتهای انبارمانی، فنول بیشتری نسبت به شاهد و سایر تیمارها داشتند. همچنین این میوهها از بیشترین مقدار ویتامین ث و کربوهیدرات کل در انتهای انبارداری، علی رغم روند کاهشی آنها، برخوردار بودند. همه میوه های تیمار شده با نانو کپسول رزماری دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به شاهد در انتهای انبارداری بودند. طی نگهداری زردآلو در انبار، میزان هیدروژن پراکسید و فعالیت آنزیم های گایاکول پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز افزایش یافت. در انتهای انبارداری میوه های تیمار شده با 1000 میلی گرم در لیتر نانو کپسول رزماری دارای کمترین میزان هیدروژن پراکسید و بیشترین فعالیت آنزیمهای گایاکول پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز بودند درحالیکه این روند در میوه های شاهد برعکس بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،نانو کپسول رزماری،زردآلو،آنتی اکسیدانت،انبارمانی
عنوان انگلیسی
Effect of nano-encapsulation of rosemary in quality preserving and antioxidative activity of apricot (Prunus armeniaca L.) during storage life
چکیده انگلیسی مقاله
After peaches and plums, apricots are the third most important product of stone fruits, which is popular among consumers because of having high levels of antioxidants. But it is a climacteric and perishable fruit. Using of essential oils in maintaining the quality of fruits and vegetables has a high potential as an alternative to artificial preservatives dangerous to health. Recent advances in nanotechnology, and particularly nano encapsulation of essential oils, is able to overcome existing difficulties.so a factorial experiment was conducted in a completely randomized design on apricots in three replications to investigate the effect of nano encapsulated rosemary on physico-chemical properties of fruit during storage. Results showed the amount of fresh and dry weight as well as the percentage of dry matter of fruit decreased during storage and it was more in control fruits than treated ones. The amount of carotenoids and anthocyanins increased rapidly in control fruits compared to treated fruits from the 20th day of storage. the highest amount of phenols are related to harvest day and had a decreasing trend until the end of the storage, so that fruits treated with 1000 mg / L nano encapsulated rosemary had more phenol than the control and other treatments. They also had the highest amount of vitamin C and total carbohydrates at the end of storage, despite their decreasing trend. Fruits treated with rosemary nano encapsulated rosemary had higher antioxidant activity than control at the end of storage. During storage the amount of hydrogen peroxide and the activity of enzymes guaiacol peroxidase and superoxide dismutase increased. At the end of storage period, fruits treated with 1000 mg / L nano encapsulated rosemary had the lowest amount of hydrogen peroxide and the highest activity of enzymes guaiacol peroxidase and superoxide dismutase, while this trend was opposite in controls.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
nano encapsulated rosemary,apricot,anti-oxidant,storability
نویسندگان مقاله
حنیفه سید حاجی زاده | Hanifeh Seyed Hajizadeh
Associate prof. of department of horticulture, faculty of agriculture, university of Maragheh
دانشیارگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران
سید مرتضی زاهدی | seyed morteza zahedi
assistant prof. of department of horticulture, faculty of agriculture, university of Maragheh
استادیارگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران
سارا رضایی | sara rezaie
MSc student of department of horticulture, faculty of agriculture, university of Maragheh
دانشجو کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-59015-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات