این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 1 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۷، صفحات ۱۱۹-۱۳۲
عنوان فارسی
تاثیر روشهای مختلف خشک کردن بر بازده استخراج، ترکیبات شیمیایی، محتوای فنولی و فلاونوئیدی کل و فعالیت ضد اکسایشی اسانس اندام هوایی گیاه چویر (Ferulago angulata Boiss)
چکیده فارسی مقاله
خشک کردن یکی از متداولترین و موثرترین تکنیکهای حفظ ویژگیهای کمی و کیفی گیاهان دارویی در مرحله پس از برداشت است. لذا در این پژوهش، اثر روشهای مختلف خشک کردن شامل خشک کردن سایهای، هوای داغ و انجمادی بر بازده استخراج، ترکیبات شیمیایی، محتوای فنولی و فلاونوئیدی کل و فعالیت ضد اکسایشی اسانس اندام هوایی چویر بررسی شد. نتایج نشان داد که نوع روش خشک کردن تاثیر چشمگیری بر ویژگیهای مورد مطالعه دارد. کمترین (v/w%89/0) و بیشترین میزان بازده استخراج اسانس (v/w%51/2) به ترتیب برای اندام هوایی چویر خشک شده به روش سایه و انجمادی بهدست آمد. ترکیبات شیمیایی شناسایی شده توسط کروماتوگرافی گازی- طیف سنج جرمی در مجموع %97/96–74/74 اسانس را تشکیل میدهند. ﺳـﯿﮑﻠﻮﻓﻨﭽﻦ (%02/15-65/21)، ترانس- ß-اوسیمن (%90/14-10/20)، O-سیمن (%48/4-88/8)، برنیل استات (%57/4-94/7)، ß-میرسن (%84/2-75/3)، γ-ترپنین (%77/2-61/4)، ترانس-وربنول (%15/2-29/3)، لیمونین (%15/2-92/2)، ß-پینن (%55/1-58/2) و جرماکارا-دی (%38/1-46/3) عمده ترکیبات شیمیایی شناسایی شده در اسانس اندام هوایی چویر خشک شده به روشهای سایه، هوای داغ و انجمادی بودند. خشک کردن انجمادی، سبب حفظ حداکثری ترکیبات شیمیایی و افزایش دما در روش هوای داغ موجب کاهش مقادیر ترکیبات شیمیایی اسانس میشود. محتوای ترکیبات فنولی کل اسانس اندام هوایی چویر خشک شده به روش انجمادی (mg GAE/g 23/0±188)، هوای داغ ºC 40 (mg GAE/g 31/0±185)، هوای داغ ºC 60 ( mg GAE/g26/0±56/169) و سایه ( mg GAE/g19/0±03/167) به دست آمد که تقریبا بیش از دو برابر ترکیبات فلاونوئیدی کل بود. بالاترین میزان مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS بر اساس IC50 مربوط به اسانس نمونه خشک شده به روش انجمادی و به ترتیب برابر باmg/mL 25/0±614/5 و mg/mL62/0±368/3 بود. بهعلاوه قدرت احیاء کنندگی فریک اسانس اندام هوایی چویر خشک شده به روش انجمادی در محدوده mM FeSO4.7H2O 923/5–074/11 بهدست آمد. در نهایت میتوان نتیجه گرفت که روش خشک کردن انجمادی میتواند روشی مناسب برای خشک کردن اندام هوایی چویر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چویر،اسانس،خشک کردن انجمادی،خشک کردن هوای داغ،فعالیت زیستی.
عنوان انگلیسی
Influence of Different Drying Methods on Extraction Yield, Chemical Compositions, Total Phenolic and Flavonoid Contents and Antioxidant Activity of Essential Oil from Aerial Parts of Ferulago angulata Boiss.
چکیده انگلیسی مقاله
Drying is one of the most common and effective techniques for maintaining the quantitative and qualitative characteristics of medicinal plants in the postharvest stage. Thus, in the current study, the effect of different drying methods including shade drying (SD), hot air (HAD; 40 and 60 ºC) and freeze drying (FD) on the extraction yield, chemical compositions, total phenolic and flavonoid content and antioxidant activity of essential oil from aerial parts of Ferulago angulata was investigated. The results revealed that the drying method has a significant effect on the studied properties. The lowest (0.89%v/w) and the highest essential oil extraction yield (2.5%v/w) were obtained for SD and FD aerial parts of F. angulata, respectively. The identified chemical compounds using gas chromatography-mass spectrometry represented 74.74-96.97% of the essential oil. Cyclofenchene (15.02-21.65%), Trans-ß-Ocimene (14.90-20.10%), O-Cymene (4.48-8.88%), Bornyl acetate (4.57-7.94%), ß-Myrcene (2.84-3.75%), ɣ-Terpinene (2.77-4.61%), Trans-Verbenol (2.15-3.29%), Limonene (2.15-2.92%), β-Pinene (1.55-2.58%) and Germacra-D (1.38-3.46%) were the main chemical constituents of the SD, HAD and FD aerial parts of F. angulata essential oil. FD preserves the maximum chemical constituents and increasing temperature in HAD reduces the amount of chemical constituents of the essential oil. Total phenolic content of essential oil from FD (188 ± 0.23 mg GAE/g), HAD 40°C (185± 0.31 mg GAE/g), HAD 60ºC (169.56 ±0.26 mg GAE/g) and SD (167.03± 0.19 mg GAE/g) were almost more than twice the total flavonoid content. The highest scavenging activity of DPPH· and ABTS· based on IC50 were obtained for FD sample and were equal to 5.614±0.25 and 3.368±0.62 mg/mL, respectively. In addition, the FRAP of essential oil from FD aerial parts of F. angulata was obtained in the range of 5.923-11.074 mM FeSO4.7H20. Finally, it can be concluded that FD could be a suitable method for drying aerial parts of F. angulata.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ferulago angulata Boiss,Essential oil,Freeze drying,Hot air drying,Biological activity.
نویسندگان مقاله
علیرضا همتی | Alireza Hemmati
Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan 45371-38791, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان 38791- 45371، ایران
علی گنجلو | Ali Ganjloo
Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan 45371-38791, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان 38791- 45371، ایران
کامبیز ورمیرا | Kambiz Varmira
Research Center of Oils and Fats, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مرکز تحقیقات روغنها و چربیها، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
ماندانا بی مکر | Mandana Bimakr
Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan 45371-38791, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان 38791- 45371، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-23623-10&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات