این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۸، صفحات ۷۹-۹۱
عنوان فارسی
بررسی شیوع آلودگی اشریشیا کلی O۱۵۷:H۷ در بستنیهای سنتی و دستساز در واحدهای صنفی عرضهکننده بستنی شهر بندرعباس و ارزیابی محیط کروموژنیک در مقایسه با محیط استاندارد برای تشخیص آن
چکیده فارسی مقاله
کلیفرمها، به ویژه اشریشیاکلی یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده گاستروانتریت و شاخص میکروبی آلودگی آب و مواد غذایی محسوب میگردند. سویههای اشریشیاکلی انتروهموراژیک به دلیل ایجاد اسهال خونی و سندرم همولیتیک اورمیا از مهمترین پاتوژنهای رودهای محسوب میگردند، که اشریشیا کلی O157:H7 مهمترین و شایعترین این گونه است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی شیوع آلودگی اشریشیا کلی O157:H7 در بستنیهای سنتی و دستساز و مقایسه کارآمدی محیط کروموژن با محیط استاندارد جهت تشخیص آن بود. در این مطالعه، تعداد 90 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده از سه منطقه شهری شهر بندرعباس، در دو فصل گرم و سرد جمعآوری و به منظور شمارش کلیفرمها، جستجوی اشریشیاکلی و جستجوی اشریشیا کلی O157:H7 از دو روش استاندارد و کروموژن استفاده شد. نتایج نشان دادند که تعدادکلیفرم در 1/81 % از نمونهها بیش از حد مجاز استاندارد بود، و 9/28 % از نمونهها آلوده به اشریشیاکلی بودند. اشریشیاکلی O157:H7، 2/2 % به روش استاندارد و 4/4 % به روش استفاده از محیط کشتهای کروموژن از نمونهها جداسازی گردید. تحلیلهای انجام شده نشان داد که با استفاده از محیطهای حاوی مواد کروموژن، میتوان با حداقل خطای احتمالی، اشریشیاکلی O157:H7 را تشخیص داد. طی این تحقیق مشخص شد که روش کروموژن برای شناسایی اشریشیاکلی O157:H7 بهتر از روش استاندارد میباشد. همچنین نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که میباید نظارت دقیقتری بر کیفیت و وضعیت بهداشتی بستنیهای سنتی و دستساز صورت گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اشریشیاکلی O157،H7،بستنی سنتی،محیط کشت کروموژن،روش استاندارد
عنوان انگلیسی
Study the prevalence of Escherichia coli O157:H7 contamination in traditional and handmade ice-cream in ice-cream supplier trade units of Bandar Abbas and evaluating the efficiency of chromogenic media compared to the standard media for its detection
چکیده انگلیسی مقاله
Coliforms, especially Escherichia coli, are one of the most important causes of gastroenteritis and microbial index of water and food contamination. Enterohemorrhagic Escherichia coli strains are considered to be the most important intestinal pathogens due to hemorrhagic diarrhea and hemolytic syndrome, of which E. coli O157: H7 is the most important and common. The purpose of this study was to investigate the prevalence of E. coli O157: H7 contamination in traditional and homemade ice creams and compare the efficiency of chromogenic media with standard media for its detection. In this study, 90 samples of traditional ice cream from the production and distribution centers of this product were collected from three urban regions of Bandar Abbas, in two warm and cold seasons and in order to count the coliforms and detect E. coli and E. coli O157: H7, two standard and chromogenic methods were used. The results indicated that 81.8% of samples had more than the standard number of coliforms, and 28.9% of the samples were contaminated with E. coli. E. coli O157: H7 contamination was detected 2.2% and 4.4% using standard and chromogenic methods, respectively. Analyzes showed that application of media containing chromogenic substances, E. coli O157: H7 could be detected with the least possible error. It was found that the use of chromogenic culture media to identify E. coli O157: H7 was better than the standard method. The results of the present study also indicate that the quality and health status of traditional and handmade ice creams should be more closely monitored.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Escherichia coli O157, H7,Traditional ice cream,Chromogenic medium,Standard method
نویسندگان مقاله
مریم اقبالی | Maryam Eghbali
M. Sc. Graduated of the Department of Food Science and Technology, Fasa Branch, Islamic Azad University, Fasa, Iran
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران
درنوش جعفرپور | Dornoush Jafarpour
Assistant professor of the Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Fasa Branch, Islamic Azad University, Fasa, Iran
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-53282-6&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات