این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 21 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۲۰، صفحات ۳۹-۵۰
عنوان فارسی
بررسی اثر ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی پوشش خوراکی کازئینات سدیم حاوی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) بر کیفیت و ماندگاری قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در مدت نگهداری دریخچال
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات پوشش خوراکی کازئیناتسدیم غنی شده با اسانس رزماری بر کیفیت و ماندگاری قزلآلای رنگینکمان در مدت 20 روز نگهداری دریخچال میباشد. بدینجهت، محلولهای کازئیناتسدیم (SC) به شکل 4 تیمار SC فاقد اسانس و SC با اسانس رزماری در سه غلظت (25/0%، 5/0% و 1% (حجمی/وزنی)) تهیه شده، بهعنوان پوشش بر روی ماهی قزلآلا اعمال شدند و بهمدت 20 روز در یخچال نگهداری شده و هر 4 روز یکبار، آزمایشات شیمیایی (اندازهگیری پیاچ، بازهای ازته فرار، تیوباربیتوریک اسید و پراکسید)، میکروبی (شمارش باکتریهای کل و سرماگرا) بر روی آنها انجام شد. نتایج نشان داد که نمونههای شاهد در حدود روز 12 از حد قابلقبول مقادیر میکروبی، شیمیایی تجاوز کردند، در حالیکه نمونههای تیمار حاوی 1% اسانس رزماری پس از 16 روز از نظر بار میکروبی، از حد قابل قبول فراتر رفتند (p< 0.05) و حتی پس از 20 روز از حد مجاز پراکسید و تیوباربیتوریک اسید تجاوز نکردند. این مطالعه نشان داد که پوشش کازئیناتسدیم دارای خاصیت سدکنندگی در برابر اکسیژن بوده و استفاده از اسانس رزماری در ترکیب پوشش کازئینات سدیم، باعث کاهش فساد اکسیداتیو، شیمیایی و میکروبی قزلآلای رنگینکمان میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهی قزلآلای رنگین کمان،ماندگاری،پوشش خوراکی،کازئینات سدیم،Rosmarinus officinalis
عنوان انگلیسی
Evaluation of antimicrobial and antioxidant effect of sodium caseinate edible coating enriched with rosemary essential oil (Rosmarinus officinalis) on the quality and shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during refrigerated storage
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effects of sodium caseinate (SC) edible coating enriched with Rosmarinus officinalis essential oil on the quality and shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during 20 days of refrigerated storage (4±1˚C). Aqueous solutions of sodium caseinate (SC) 8% (w/w) were prepared in the form of 4 treatments of SC without essential oil and SC with rosemary essential oil in three concentrations (0.25%, 0.5% and 1% (v/w)), then applied as a coating on the rainbow trout and refrigerated for 20 days, and every 4 days, chemical (pH, total volatile basic-nitrogen, thiobarbituric acid and peroxide value) and microbiological (total viable count and psychrotrophilic count) analysis were performed on them. The results showed that control samples exceeded the acceptable limit of microbiological and chemical values on around days 12, while SC+1%R samples exceeded the acceptable limit after 16 days of storage and did not exceed the peroxide value and thiobarbituric acid limit even after 20 days of storage. This study showed that Sodium casein coating has an inhibitory property against oxygen and the use of rosemary essential oil in its composition reduces the oxidative, chemical and microbial spoilage of rainbow trout.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
rainbow trout,shelf life,edible coatings,sodium caseinate,Rosmarinus officinalis
نویسندگان مقاله
سکینه یگانه | Sakineh Yeganeh
Associate Professor in Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
استاد گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مرجان زرگر | Marjan Zargar
PhD student in Gorgan Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-24754-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات