این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۲۱، صفحات ۳۴۹-۳۶۴

عنوان فارسی مشتقات سلولز به‌عنوان فیلم و پوشش خوراکی؛ ویژگی‌ها و تأثیر بر کیفیت و ماندگاری فرآورده‌های دام، طیور و آبزیان
چکیده فارسی مقاله کاهش مخاطرات زیست­محیطی ناشی از بکارگیری پلیمرهای سنتزی، موجب تنوع و توسعه فنآوری­های نوین جهت بسته­بندی محصولات مستعد فساد از جمله فرآورده­های دام، طیور و آبزیان شده است. از پلیمرهای طبیعی به­صورت فیلم یا پوشش خوراکی می­توان جهت تولید بسته­بندی­های زیست تخریب­پذیر استفاده کرد. مشتقات سلولز شامل متیل سلولز، هیدروکسی­پروپیل سلولز، هیدروکسی­پروپیل­متیل سلولز و کربوکسی­متیل سلولز، از جمله محبوب­ترین هیدروکلوئیدهای پلی­ساکاریدی مورد استفاده در تولید فیلم­ و پوشش­های خوراکی هستند. خواص حسی، تغذیه­ای و عملکردی فیلم و پوشش­های خوراکی را می­توان با مواد و روش­های مختلف اصلاح کرد. همچنین ترکیبات فعال مختلف برای بهبود کیفیت، پایداری و ایمنی غذاهای بسته­بندی شده در محلول تشکیل دهنده فیلم و پوشش قرار می­گیرند. لذا هنگام استفاده از فیلم­ها و پوشش­های خوراکی، لازم است که هم خواص فیزیکی مواد زیست­پلیمر و هم ویژگی­های عملکردی آنها در نظر گرفته ­شوند. از مشتقات سلولز در بسته­بندی فرآورده­های دامی شامل گوشت خام دام، ماکیان و انواع آبزیان، فرآورده­های گوشتی حاصل از آن­ها و تخم­مرغ در قالب فیلم و پوشش­های خوراکی ساده، مرکب و فعال به­منظور حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری استفاده شده است. جهت توسعه بکارگیری بسته­بندی­های زیستی، باید ملاحظات حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و بازاریابی مد نظر قرار گیرد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بسته‌بندی زیستی،پوشش،تخم‌مرغ،سلولز،فیلم،گوشت،مشتقات سلولز

عنوان انگلیسی Cellulose derivatives as edible film and coating; Characteristics and effect on the quality and shelf life of animal, poultry and aquatic products
چکیده انگلیسی مقاله Reducing environmental hazards from the use of synthetic polymers has led to the diversity and development of new technologies for packaging perishable products, including animal, poultry and aquatic products. Natural polymers in the form of edible films or coatings can be used to produce biodegradable packaging. Cellulose derivatives including methylcellulose, hydroxypropyl cellulose, hydroxypropyl methylcellulose and carboxymethylcellulose are among the most popular polysaccharide hydrocolloids used in the production of films and coatings. The sensory, nutritional and functional properties of edible film and coatings can be modified by various materials and methods. Also, various active compounds are placed in the film and coating solution to improve the quality, stability and safety of packaged foods. Therefore, when using edible films and coatings, it is necessary to consider both the physical properties of biopolymer materials and their functional properties. Cellulose derivatives have been used in the packaging of animal products including raw animal meat, poultry and aquatic products, meat products derived from them and eggs in the form of  simple, composite and active edible films and coatings in order to maintain quality and increase shelf life. Legal, economic, cultural and marketing considerations must be considered in order to develop the use of biopackaging.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bio-packaging,Coating,Egg,Cellulose,Film,Meat,Cellulose derivatives

نویسندگان مقاله داریوش خادمی شورمستی | dariush khademi shurmasti
Dep. of Agricul. Savadkooh Branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran
گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20562-16&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات