این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۲۱، صفحات ۳۲۵-۳۳۴

عنوان فارسی بررسی سیستماتیک نانوامولسیون های حاوی β-کاروتن تولید شده با استفاده از موسیلاژ دانه به
چکیده فارسی مقاله β-کاروتن، به عنوان شناخته­ شده ترین عضو گروه کاروتنوئیدهای زیست­ فعال و یکی از اصلی ­ترین پیش­سازهای ویتامین A، در بهبود و پیشگیری از بسیاری از بیماری­ها مانند سرطان، دیابت نوع 2 و بیماری­های قلبی- عروقی نقش موثری را ایفا می­کند. یکی از روش­های مفید و موثر جهت تلفیق این جزء ارزشمند به فرمولاسیون­های غذایی و همچنین حفظ فعالیت ضداکسایشی و افزایش پایداری فیزیکوشیمیایی آن، نانو ریزپوشانی است. در این پژوهش، از موسیلاژ دانه به، بعنوان فاز آبی نانوامولسیون­های حامل β-کاروتن استفاده گردید. جهت دستیابی به درک عمیق ­تر تأثیر غلظت­ های مختلف β-کاروتن بر فرآیند نانو ریزپوشانی، پایداری فیزیکوشیمیایی امولسیون­های تولید شده تحت آزمون­های توزیع اندازه ذرات، اندازه­ گیری پتانسیل زتا، هدایت­سنجی، ارزیابی خواص رئولوژیک پایا، کشش سطحی و فعالیت ضداکسایشی مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که با افزایش غلظت کاروتنوئید در سیستم، ویسکوزیته، اندازه ذرات، فعالیت ضداکسایشی و پتانسیل زتا بطور قابل توجهی افزایش یافت؛ درحالیکه بررسی­ های هدایت­ سنجی روند نزولی هدایت الکریکی را نشان دادند. بطور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد که بیوپلیمر آنیونی موسیلاژ دانه به از پتانسیل قابل توجهی در حفظ و بهبود ویژگی­های فیزیکوشیمیایی β-کاروتن برخوردار است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله β-کاروتن،موسیلاژ دانه به،نانوامولسیون،پایداری فیزیکوشیمیایی،فعالیت ضداکسایشی

عنوان انگلیسی A systematic investigation of β-carotene-loaded quince seed mucilage nanoemulsions
چکیده انگلیسی مقاله β-carotene, the most popular member of carotenoids with pro-vitamin A function, plays an important role in prevention of different disorders such as cancer, type 2 diabetes, and cardio-vascular diseases. Nanoencapsulation is one of the most effectual techniques for the incorporation of β-carotene into the food formulations in order to improve its antioxidant activity and physicochemical stability. In this study, quince seed mucilage was used as the aqueous phase of carotenoid emulsions. In order to attain a deep understanding of β-carotene loaded nanoemulsions, the impact of different β-carotene concentrations on physicochemical characteristics of produced emulsions (i. e. zeta potential, particle size, electrical conductivity, dynamic rheological properties, surface tension, and antioxidant activity) were investigated. The results revealed that increasing the β-carotene concentration would result in an increase in viscosity, droplet size, antioxidant activity, and zeta potential of produced nanoemulsions. While a reverse trend was observed in the case of electrical conductivity. Generally, the results indicated that the anionic quince seed mucilage effectively improved the β-carotene physicochemical stability. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله β-carotene,Quince seed mucilage,Nanoemulsion,Physicochemical stability,Antioxidant activity

نویسندگان مقاله حدیث رستم آبادی | Hadis Rostamabadi
Faculty of Food Science and Technology, Gorgan University of agriculture and natural resources, Gorgan, Iran.
دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

علیرضا صادقی ماهونک | Alireza Sadeghi Mahoonak
Associate professor, Faculty of Food Science and Technology, Gorgan University of agriculture and natural resources, Gorgan, Iran
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

محمد قربانی | Mohammad Ghorbani
Associate professor, Faculty of Food Science and Technology, Gorgan University of agriculture and natural resources, Gorgan, Iran
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

علیرضا علافچیان | Alireza Allafchian
Assistant professor, Research Institute for Nanotechnology and Advanced Materials, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran.
استادیار پژوهشکده نانوفناوری و مواد پیشرفته، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-24470-17&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات