این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۲۱، صفحات ۲۰۳-۲۱۳
عنوان فارسی
بررسی شاخص های کیفی و فساد شیمیایی سیلاژ بیولوژیک تولید شده از ضایعات مرغ و مقایسه آن با پودر گوشت، پودر خون و پودر ماهی کیلکا
چکیده فارسی مقاله
هدف از مطالعه حاضر تولید سیلاژ بیولوژیک از ضایعات مرغ بر پایه تخمیر باکتریهای اتوژن و بررسی خصوصیات کیفی محصول است. جهت تولید این محصول از کشتارگاههای منتحب استان مازندران نمونهبرداری انجام و بیوسیلاژ در قالب فرمانتور یک تنی با استفاده از باکتریهای اتوژن جداشده از منطقه تولید شد (تخمیر). محصول نهایی (پودر خشکشده بیوسیلاژ) از نظر کیفی با استفاده از روشهای استاندارد، مورد ارزیابی قرار گرفت و با منابع دیگر شامل پودر گوشت، پودر خون و پودر ماهی کیلکا (تولید شده به روش بچ) مقایسه گردید. نتایج نشان داد که میزان پروتئین، چربی و قابلیت هضم پروتئین در بیوسیلاژ تولیدشده به ترتیب 09/59، 30/21 و 41/87 درصد است. محصول تولیدشده از نظر شاخصهای مذکور نسبت به پودر گوشت و پودر ماهی کیلکا وضعیت بهتری داشت. بیوسیلاژ تولیدشده از نظر مقادیر کلسیم و فسفر با پودر خون اختلاف معنیداری ارائه نکرد و در سطح پائینتری نسبت به پودر ماهی کیلکا و پودر گوشت قرار داشت. میزان TVN، PV و TBA در بیوسیلاژ به ترتیب 56/46، 46/4 و 21/2 اندازهگیری شد که این شاخصها در محصول تولیدشده در مقایسه با پودر گوشت و پودر ماهی کیلکا در وضعیت بسیار مطلوبتری قرار دارند. در ادامه مشخص شد پارامترهای میکروبی (کپک، مخمر، باکتریهای کلیفرم، کلیفرم مدفوعی، اشرشیاکلی) در نمونههای پودر گوشت، پودر خون و پودر ماهی کیلکا در مقایسه با بیوسیلاژ ضایعات مرغ، نسبتاً بالاتر بوده است. بنابر نتایج تحقیق حاضر ضایعات مرغ قابلیت تبدیل به بیوسیلاژ با ویژگیهای مطلوب را داراست که از آن میتوان در صنایع کشاورزی، آبزی پروری و طیور استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضایعات مرغ،بیوسیلاژ،پودر ماهی کیلکا،پودر گوشت
عنوان انگلیسی
Evaluation of quality and chemical spoilage indicators of biological silage produced from chicken waste and its comparison with meat powder, blood powder and kilka fish powder
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to produce biological silage from chicken waste based on fermentation of autogenous bacteria and to evaluate the quality characteristics of the product. In order to produce this product, sampling was performed from selected slaughterhouses in Mazandaran province and biosilage was produced in the form of a one-ton fermenter using autogenous bacteria isolated from the region (fermentation). The final product (dried biosilage powder) was evaluated qualitatively using standard methods and compared with other sources including meat powder, blood powder and kilka fish powder (produced by batch method). The results showed that the amount of protein, fat and protein digestibility in the produced biosilage was 59.09%, 21.30% and 87.41%, respectively. The product produced was in a better condition than meat powder and kilka fish powder in terms of the mentioned indicators. The produced biosilage did not show a significant difference between blood powder in terms of calcium and phosphorus and was at a lower level than kilka fish powder and meat powder. The levels of TVN, PV and TBA in biosilage were measured as 46.56, 4.46 and 2.21, respectively. These indices are in a much more favorable condition in the produced product compared to Kilka meat powder and fish powder. It was further found that the microbial parameters (mold, yeast, coliform, fecal coliform, E.coli) in the samples of meat powder, blood powder and kilka fish powder were relatively higher compared to biosilage of chicken waste. According to the results of the present study, chicken waste has the ability to be converted into biosilage with desirable characteristics that can be used in agriculture and aquaculture industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chicken waste,Biosilage,Kilka fish powder,Meat powder
نویسندگان مقاله
رضا صفری | Reza Safari
Caspian Sea Ecology Research Institute
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
زهرا یعقوب زاده | zahra yaghoub zadeh
Caspian Sea Ecology Research Institute
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
زهرا بانکه ساز | Zahra bankeh saz
Caspian Sea Ecology Research Institute
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
سهیل ریحانی پول | Soheyl Reyhani Poul
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عبدالله جعفری | Abdollah Jafari
Caspian Sea Ecology Research Institute
پژوهشکده اکولوژی دریای
محمدمهدی عباس زاده | Mohammad mahdi Abbaszadeh
General Department of Fisheries of Mazandaran Province
اداره کل شیلات استان مازندران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-47399-6&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات