این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۲۱، صفحات ۸۱-۹۱
عنوان فارسی
نانوالیاف حاصل از الکتروریسی زئین به عنوان نانوحامل اسانس اکالیپتوس: بررسی ویژگیها و خاصیت ضد میکروبی
چکیده فارسی مقاله
اکـالیپتوس یکی از گیاهان دارویی معروف میباشد که از گذشته تاکنون از لحاظ دارا بودن خواص مختلف به ویژه اثر ضد میکروبی، مورد توجه بوده است. این تحقیق با هدف ساخت نانوالیاف به عنوان نانوحامل اسانس اکالیپتوس و بررسی ویژگیها و خاصیت ضدمیکروبی نانوالیاف برای کنترل باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی انجام شد. بدین منظور اسانس اکالیپتوس در غلظتهای 0، 5/2، 5 و 10 درصد با محلول زئین مخلوط و توسط فرآیند الکتروریسی، نانوالیاف تهیه شد. ترکیبات موثره اسانس با استفاده از گروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی (GC-MS) شناسایی شدند. به منظور بررسی ویژگیهای نانوالیاف تهیه شده، آزمونهای تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، بررسی قطر نانوالیاف با استفاده از نرم افزار Image J، میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM)، آنالیز پراش اشعه ایکس (XRD)، آنالیز حرارتی روبشی افتراقی (DSC)، و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR)، انجام شد. همچنین آزمون بررسی خاصیت ضدمیکروبی نانوالیاف به روش انتشار دیسک انجام شد. نتایج نشان داد که با افزودن اسانس اکالیپتوس، قطر نانوالیاف از nm 102 به 193 نانومتر افزایش یافت. نتایج XRD بیانگر ساختار آمورف نانوالیاف زئین بود. نتایج حاصل از DSC وجود اسانس در نانوالیاف را اثبات نمود. نتایج حاصل از FTIR، نشان دهنده واکنش بین زئین و اسانس بود. نانوالیاف حامل اسانس اکالیپتوس برای دو باکتری گرم مثبت و گرم منفی مورد مطالعه دارای خاصیت مهارکنندگی بود. لذا، میتوان از نانوالیاف بارگذاری شده زئین با اسانس اکالیپتوس به عنوان بسته بندی فعال در طیف گستردهای از فرآوردههای غذایی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس اکالیپتوس،نانوحامل،الکتروریسی
عنوان انگلیسی
Electrospun zein nanofibers as a nanocarrier of Eucalyptus essential oil: Characterization, and antimicrobial properties
چکیده انگلیسی مقاله
Eucalyptus is an important medicinal plant that is widely used for its antimicrobial properties. The aim of this research was to fabricate electrospun nanofibers as nano carrier of eucalyptus essential oil, and to characterize them, and to study the antimicrobial properties of nanofibers against S. aureus and E. coli. Eucalyptus essential oil was mixed at different concentrations of 0%, 2.5%, 5%, and 10% in zein solution and electrospun zein nanofibers prepared by electrospinning process. GC-MS analysis was done to identify the components of the Ecalyptus essential oil. The electrospun zein nanofibers containing Eucalyptus essential oil were characterized by Scanning electron microscopy (SEM), Image J, Atomic force microscopy (AFM), X-ray diffraction (XRD), Differential scanning calorimetric (DSC), and Fourier transform infrared (FTIR). Disc diffusion method was used to study the antimicrobial properties of nanofibers. Results indicated that diameters of electrospun zein nanofibers increased with increasing concentration of essential oil from 102 nm to 193 nm. XRD results determined that zein nanofibers were in amorphous structure. DSC results verified the existence of Eucalyptus essential oil in nanofibers. FTIR results indicated the interaction between Eucalyptus essential oil and zein. Antimicrobial results showed that the Eucalyptus essential oil loaded nanofibers were effective against both studied gram positive and gram negative bacteria. Therefore, Eucalyptus essential oil loaded nanofibers could be used as active packaging for variety of foods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Eucalyptus essential oil,Nano carrier,Electrospinning
نویسندگان مقاله
نازآفرین رحمتی نیا | nazafarin rahmatinia
Former M.Sc. student, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran.
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران.
مهدی آران | Mehdi Aran
Assistant Professor, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran.
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران.
محمد امین میری | mohammad amin Miri
Department of Food Science and Technology, Zabol University, Zabol, Iran.
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران.
داریوش رمضان | Darosh Ramezan
Assistant Professor, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran.
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه زابل، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-26172-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات