این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۲۲، صفحات ۲۴۷-۲۵۵

عنوان فارسی بررسی غلظت فلزات سنگین در نمونه های مختلف برنج با استفاده از جذب اتمی
چکیده فارسی مقاله برنج یکی از محبوب ترین غذاهای اصلی انسان است. می­تواند آلودگی و فلزات سنگین را از خاک جذب کند و بر سلامت انسان اثر بگذارد. بنابراین لازم است اطلاعاتی در مورد فلزات سنگین برنج و مصرف آنها توسط انسان داشته باشیم. بر این اساس فلزات سنگین کادمیوم، کروم، سرب و نیکل در  نمونه برنج از سه منبع ایران، پاکستان، هندوستان و از طریق اسپکتروفتومتر جذب اتمی مورد بررسی قرار گرفت. مقدار فلزات سنگین Cd، Cr، Pb و Ni در نمونه های مختلف برنج از 008/0± 04/0 تا 03/0 ± 04/0، 10/0 ± 19/0تا 0/0± 50/0، 04/0 ،± 092/0 تا 18/0 ، 1/0 ± 28/1 و01/0±19/0 تا 01/0 ± 89/0 به ترتیب مشاهده شد و بالاترین میزان فلزات سنگین در تاج ملاح و کمترین میزان آن در عبدالسلام بود.. مقدار تخمینی روزانه مصرف (EDI) برای انواع مختلف برنج محاسبه شد.غلظت کادمیوم و سرب بیشتر از حد (LOQ) تعریف شده توسط FAO / WHO به استثنای یک برند بود، در حالی که مقدار کروم به طور معنی داری کمتر از LOQ بود. از داده های اخیر مصرف برنج، مصرف روزانه ترکیبات سمی برای جمعیت ایران محاسبه شد. برآورد مصرف روزانه (EDI) برای تمامی فلزات سنگین از طریق مصرف برنج بطور قابل توجهی پایین تر از ADI بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله برنج،فلزات سنگین،اسپکتروفتومتری جذب اتمی

عنوان انگلیسی Assessment of heavy metals in different rice samples by atomic absorption
چکیده انگلیسی مقاله Rice is one of the most popular staple food of population. . It can absorb contaminants and heavy metals from the soil and affect human health.. Therefore it is necessary to have information about the heavy metals in rice and intake of them by human. Based on this, heavy metals cadmium, chromium, lead and nickel in rice samples were studied from three sources: Iran, Pakistan, India and atomic absorption spectrophotometer The amount of heavy metals of Cd, Cr, Pb and Ni in various rice samples ranged from 0.04±0.008 to 0.40±0.03, 0.19±0.10 to 0.50±0.0, 0.092±0.04 to 1.28±0.1 and 0.19±0.01 to 0.89±0.01 respectively. The highest total heavy metals was observed in Taj mahal and the lowest in Abdalsalam. Estimated daily intake (EDI) value was calculated for different rice types.The concentration of cadmium and lead were above limit of quantification (LOQ) defined by FAO/WHO except one brand, whilst the chromium amount was significantly lower than LOQ. From recent rice consumption data, the estimated daily intakes of toxic compounds were computed for Iranian population. Estimated daily intake (EDI) for all heavy metals through imported and domestic cultivated rice consumption was considerably lower than the ADI.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Rice,Heavy metals,Atomic absorption spectrophotometry,estimated daily intake

نویسندگان مقاله مرضیه خوری | marzieh khoori
Ph.D. student, Department of Food Hygiene, Ferdowsi University, Mashhad, Iran
دانشجویی دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشگاه فردوسی ، مشهد، ایران.

اکرم آریان فر | akram Arianfar
Departmen t of Food Science & Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه ازاد اسلامی، قوچان، ایران

عصمت خوری | esmat khoorie
Department of Food Science and Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی،واحد قوچان،دانشگاه آزاد اسلامی،قوچان،ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14281-9&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات