این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۳-۲۳

عنوان فارسی اثر افزودن مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis) به جیره بر برخی شاخص های رشد، فعالیت های آنزیمی وآنتی اکسیدانی و درماهی کوی((koi, Cyprinus carpio
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه،اثرات سطوح مختلف جلبک ( Arthrospira platensis ) بر رشد و توان دفاعی ماهی کوی(Cyprinus carpio) طی مدت  8  هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور یک طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح 0، 5/2، 5، 5/7، 10 درصد اسپیرولینا در قالب 5 تیمار با سه تکرار طراحی شد.تعداد 150 قطعه ماهی کوی با میانگین وزن اولیه 1/0 ± 30گرم در 15 تانک قرار گرفتند و با مقادیر مختلف جلبک اسپیرولینا به مدت 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ماهی های کوی  تغذیه شده با اسپیرولینا 5/2% نسبت به تیمار های تغذیه شده با 5/7 و 10 کاهش معنی دار در عملکرد رشد(وزن اولیه، وزن ثانویه، نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، میزان افزایش رشد نسبی، درصد افزایش وزن، سرعت رشد طولی) نشان دادند(05/0< P) همچنین  سطح فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT)و ﺳﻮﭘﺮ اﻛﺴﻴﺪدﻳﺴﻤﻮﺗﺎز(SOD) در تیمار 10 درصد اسپیرولینا با تیمار شاهد اختلاف معنی داری  داشت( 05/0>  P) در حالی که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری مشاهده نگردید ( 05/0<  P ).آنزیم های کبدی لاکتات دهیدروژناز (LDH)و مالون دی الدهید  (MDA) با افزایش سطوح مکمل غذایی به طور معنی داری کاهش یافتند( 05/0>  P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزودن 10% جلبک اسپیرولینا  به جیره غذایی میتواند تاثیر مثبت قابل توجهی  بر نرخ رشد، مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانی و آنزیم های کبدی ماهی کوی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپیرولینا،شاخص رشد، ایمنی، آنزیمی، ماهی کوی

عنوان انگلیسی Effect of dietary supplement Spirulina (Arthrospira platensis) to feed on some growth parameters and the activities of antioxidant enzyme defense in koi fish (koi, Cyprinus carpio(
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the effects of different concentrations of ) Arthrospira platensis ( on the growth and antioxidant defense mechanism of koi fish (Cyprinus carpio (were investigated during a 8 weeks culture period. ). An experiment was designed with five treatments, including diets with 0, 2.5, 5, 7.5 and 10% of Arthrospira platensis and each with three replicates. One hundred and fifty koi fish with average initial weight of 30±1g were assigned to fifteen experimental tanks.The results revealed that the Superoxide dismutase(SOD) and catalase(CAT) activity level  in 10% (Arthrospira platensis) treatments demonstrated a significant increase compared to the control group (P< 0.05)   and in all samples taken at different  treatments of the experiment did not show any significant differences(P>0.05). Liver enzymeze also decreased significantly by dietary supplementation (p< 0.05). Also Koi fish  fed with 2.5% A. platensis showed a significant lower growth performance than those fed with 7.5 and 10% A. platensis (p< 0.05). These results revealed that, inclusion of 10% A. platensis in diets did appear to have a significant positive effect on antioxidant defense mechanism , liver enzymes activities and growth rates of koi fish.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Spirulina, growth parameters, immeni, enzyme, koi fish

نویسندگان مقاله فاطمه انصاری فرد | Fatemeh Ansarifard
V
داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻬﺮان

هومن رجبی اسلامی | Houman Rajabi Islami
Science and Research Branch, Islamic Azad University
داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻬﺮان

مهدی شمسایی مهرجان | Mehdi Shamsaie Mehrjan
Science and Research Branch, Islamic Azad University
داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻬﺮان

مهدی سلطانی | Mehdi Soltani
University of Tehran
دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-44-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات