این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 19 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۱۲۷-۱۳۸
عنوان فارسی
عملکرد رشد و تغذیه آلوین قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در تغذیه با جیره دارای پودر دافنی (Daphnia magna) تخمیر شده با باسیلوسهای پروبیوتیکی
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به منظور ارزیابی سطوح مختلف پودر تخمیر شده دافنی (Daphnia magna) به عنوان منبع تامین بخشی از پروتئین جیره بر نرخ رشد، تغذیه و کارایی ترکیبات غذایی جیره در آلوینهای قزلآلای رنگینکمان به مدت 8 هفته انجام شد. تعداد 700 قطعه آلوین قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 19/0 ± 58/0 گرم (انحراف معیار ± میانگین) پس از سازگاری با محیط مطالعه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار که هر یک دارای سه تکرار بود در شرایط کاملاً یکسان مورد تغذیه قرار گرفتند. چهار جیره آزمایشی با پروتئین یکسان (70/52% پروتئین خام) به شکل دو جیره حاوی پودر دافنی تخمیر شده و دو جیره حاوی پودر دافنی خام (تخمیر نشده) درسطوح 20 و30٪ تهیه گردید. جیرهای نیز بدون افزودن پودر دافنی تحت عنوان جیره شاهد با درصد یکسان پروتئین در نظر گرفته شد. پنج گونه باسیلوس تجاری شامل: Bacillus subtilis، B .licheniformis، B. polymyxa ، B. circulans وB .laterosporus جهت تخمیر پودر دافنی استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان دهنده تاثیر معنیدار پودر دافنی تخمیر شده بر افزایش نرخ رشد و افزایش نسبت کارایی ترکیبات مغذی جیره در مقایسه با پودر دافنی خام در سطوح مشابه و همچنین تیمار شاهد بود (05/0P<). همچنین تیمارهای تغذیه شده با سطوح مختلف از پودر دافنی تخمیر شده دارای ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به تیمارهای آزمایشی دیگر و تیمار شاهد بودند (05/0P<). استفاده از باسیلوسهای پروبیوتیکی که قابلیت ترشح آنزیمهای خارج سلولی را دارند و از طریق تولید اسپور قابل افزایش هستند، ضمن تخمیر پودر دافنی قابلیت تلقیح در دستگاه گوارش آلوینها را خواهند داشت. این امر ضمن بهبود ترکیبات غذایی پودر دافنی موجب افزایش فلور باکتریایی دستگاه گوارش آلوینها و در نهایت رشد آنها خواهد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باسیلوس، تخمیر، آلوین، رشد، تغذیه، قزلآلای رنگینکمان، دافنی.
عنوان انگلیسی
Growth and feeding performance of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) alevin fed on diet contained fermented Daphnia magna with Bacillus probiotics
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to evaluate the effects of different levels of fermented daphnia (Daphnia magna) as a partial protein source of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) alevins' diet and its effect on growth; nutrition and feed efficiency for 8 weeks. Rainbow trout alevins with an initial body weight of 0.583 ± 0.197g (Mean ± SD) after acclimating to study condition were fed in 5 treatments each with 3 replicates based on completely randomized design. Four isonitrogenous experimental diets (52.70% crude protein) including two diets contained fermented daphnia powder and two others contained raw daphnia powder with replacement levels of 20 and 30% were obtained. A diet without daphnia powder was used as control. Five Bacillus strains including: B. subtilis, B. licheniformis, B. polymyxa, B. circulans and B. laterosporus were used for fermenting of daphnia powder. The results showed the significant effect of fermented daphnia powder on growth and feed efficiency in comparison with diet contained raw daphnia powder with the same levels (P< 0.05). Also the treatments fed with the same levels of fermented daphnia had the lowest feed conversion ratio than the other treatments and the control (P< 0.05). The use of Bacillus strains which are able to secret extracellular enzymes and spread with producing spores in addition of fermenting of daphnia powder would be able to inoculate into the alevin gut. This issue while it's improving nutrients of daphnia powder would increase micro flora of alevins and finally increase the growth.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bacillus, Fermentation, Alevin, Growth, Feed, Rainbow trout, Daphnia.
نویسندگان مقاله
پریسا مرادی | Parisa Moradi
Department of Fisheries, Faculty of Agricultural Sciences and Natural Resource, Gonbad Kavous University, Gonbad Kavous, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران
حجت اله جعفریان | Hojatollah Jafaryan
Department of Fisheries, Faculty of Agricultural Sciences and Natural Resource, Gonbad Kavous University, Gonbad Kavous, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران
مهدی سلطانی | Mehdi Soltani
Department of Aquatic Animal Health and Diseases, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
حسنی قلی پور کنعانی | Hosna Gholipour Kanani
Department of Fisheries, Faculty of Agricultural Sciences and Natural Resource, Gonbad Kavous University, Gonbad Kavous, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران
جواد سهندی | Javad Sahandi
College of Marine Life Science, Ocean University of China, Qingdao, China
دانشکده علوم زیستی اقیانوسی، دانشگاه اقیانوسی چین، چینگدائو، چین
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-339-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات