این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 25 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۸۷-۹۹
عنوان فارسی
تاثیر جیره حاوی پروبیوتیک Bacillus subtilis IS۰۲ بر شاخص های سلامتی، عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری لکه سفید در میگوی سفید غربی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش پروبیوتیک "تکسل" که بر اساس مطالعات 8 ساله موسسه تحفیفات علوم شیلاتی کشور (از 1388 لغایت 1395) در پژوهشکده میگوی کشور و با همکاری شرکت تک ژن زیست تولید شده است، در جیره غذایی میگوهای پرورشی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) با میانگین وزنی بیش از 6 گرم افزوده شد (به سه مقدار 106 و 107 و 108CFU/Kg ) و شاخصهای سلامتی (شامل تعداد هموسیت کل، شمارش افتراقی هموسیتها و میزان پروتئین پلاسما کل) میگوها در ابتدا و انتهای دوره آزمون، تعیین گردید. برای این منظور میگوها به صورت تصادفی انتخاب شده و در آکواریومهای 150 لیتری (در هر اکواریوم 30 قطعه) نگهداری شدند. میگوها در سه تیمار و هر کدام با سه تکرار تیماربندی شدند و کنترل منفی (تغذیه با جیره فاقد پروبیوتیک و عدم مواجهه با عامل بیماری) و کنترل مثبت (صرفاً مواجهه با عامل بیماری) منظور شد. در هر تیمار، میگوها سه بار در روز به مدت 40 روز با غذای پلت حاوی پروبیوتیک تکسل تغذیه شدند و در طول آزمون، پارامترهای دما، شوری و اکسیژن ثبت گردد. پس از 40 روز نیز مواجهه با ویروس لکه سفید انجام شده و به مدت 2 هفته روزانه تلفات و درصد بازماندگی ثبت شد. پس از نمونهگیری همولنف، شاخص سلامت، شامل تعداد هموسیت کل(Total Hemocyte Count,THC)، شمارش افتراقی هموسیتها (Differential Hemocyte Count ,DHC) و میزان پروتئین پلاسما کل (Total Plasma Protein,TPP) اندازهگیری و در تیمارها با گروههای شاهد مثبت و منفی، مقایسه گردید. بر اساس یافتههای این پژوهش، میتوان بیان کرد که تغذیه میگوهای سفید غربی با جیرههای غذایی حاوی مقادیر 107 و 108 CFU/Kg موجب افزایش معنیدار (05/0P≤) عملکرد سیستم ایمنی میگوها و شاخصهای سلامتی میگردد. افزون بر این تغذیه با جیرههای غذایی مورد اشاره، در افزایش درصد بازماندگی میگوهای مواجهه یافته با ویروس لکه سفید در مقابسه با شاهد، موثر میباشد (05/0P≤).
کلیدواژههای فارسی مقاله
میگوی سفید غربی، Litopenaeus vannamei ، پروبیوتیک، شاخصهای سلامتی، تعداد هموسیت کل، شمارش افتراقی هموسیتها، میزان پروتئین پلاسما کل
عنوان انگلیسی
Effect of Bacillus subtilis IS02 in food on health, immunity indexes and prevention against White Spot Disease in Litopenaeus vannamei
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, "Tak Cell" probiotic, based on eight-year studies (2009- 2016) of the Iranian Fisheries Sciences Research Institute in National Shrimp Research Institute, and produced in collaboration with the "Tak Zhen Zist ®" company, was added to the diet of western white shrimp (Litopenaeus vannamei) weighing more than 6 grams (in three Different quantities 106, 107 and 108 CFU/Kg) and health indicators (including THC, TPP and DHC) were determined at the beginning and the end of the test period. For this purpose, shrimp was randomly selected and kept in 150-liter aquariums (30 Shrimps in each aquarium). The Shrimps were treated in three treatments and each with three replications and negative control (no probiotic and disease agent) and positive control (With probiotic). In each treatment, shrimps were fed with the "Tak Cell" probiotic pellet three times a day for 40 days and the parameters of temperature; salinity and oxygen were recorded during the test. After 40 days, exposure to white spot virus was challenged and daily mortality and survival rate was recorded for 2 weeks. According to Robertson et. al key, shrimp in the phase between two molting selected and hemolymph sampling was Carried out and the health index, including Total Hemocyte Count (THC), Differentiated Hemocyte Count (DHC) and Total Plasma Protein (TPP) were measured and compared with positive and negative control groups. According to the results, concluded that feeding Litopenaeus vannamei with diets containing 107 and 108 CFU/Kg were significantly increase (P≤0.05). The performance of shrimp immune system and health indicators. In addition, the fed of these diets is effective in increasing the survival rate of shrimp exposure to white spot virus in comparison with the control (P< 0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Shrimp, Litopenaeus vannamei, Western White shrimp, Probiotics, Health Index, Total Hemocyte Count, Differentiated Hemocyte Count and Total Plasma Protein
نویسندگان مقاله
بابک قائدنیا | Babak Ghaednia
Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مریم میربخش | Maryam Mirbakhsh
Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
محمد جلیل ذریه زهرا | Mohammad Jalil Zorrieh Zahra
Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-477-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات