این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 20 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۵۵-۶۷
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف پروبیوتیک تجاری بومی (سوپرزیست) بر شاخصهای رشد، کارایی تغذیه و بقای تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) جوان
چکیده فارسی مقاله
استفاده از باکتریهای انتخابی برای رشد و بهبود جمعیت میکروبی میزبان از جمله ایدههای جدیدی میباشد که از طریق دستکاری جمعیت باکتریایی در آبزیان انجام میگیرد .همچنین مصرف این باکتریها در جیرههای غذایی آبزیان پرورشی موجب بهینهسازی تعادل جمعیت میکروبی دستگاه گوارش شده و تاثیرات بسیار مطلوبی را بر رشد و بقاء آنها ایجاد مینماید. در همین راستا، این تحقیق جهت بررسی اثر پروبیوتیک تجاری سوپر زیست (زیستیار وارنا، ایران) بر شاخصهای رشد و بقای تاسماهی سیبری جوان انجام شد. 120 قطعه تاسماهی سیبری با میانگین وزنی 7/3 ± 3/109گرم در قالب چهار تیمار و هر تیمار با سه تکرار به صورت کاملا تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس نیم تنی با تراکم 10 قطعه در هر مخزن توزیع شدند. ماهیان سه بار در روز به میزان 3-2% وزن بدن به مدت 63 روز تغذیه شدند. این پروبیوتیک تجاری حاوی باکتریهایBacillus subtilis, Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii, L. rhamnosus, L. plantarum بوده و به میزان 100، 200 و 300 میلیگرم در کیلوگرم به جیره پایه (کنترل) (پلت با قطر mm 4، جیره Classic L.F، ساخت کارخانه Skretting -کشور ایتالیا) اضافه شد. در پایان آزمایش، بقای ماهیان در تیمارها %100 بود و اختلاف معنیداری در رشد ماهیان تیمارها مشاهده نشد. با افزایش میزان پروبوتیک در جیره از 100 میلیگرم تا 300 میلیگرم SGR تغییر نشان نداد اما میزان بیومس کل، WG و BWI افزایش یافته و میزان FCR و PER کاهش یافت اما این تغییرات از نظر آماری معنیدار نبود (05/0P>).
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبوتیک، تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)، رشد، کارآیی تغذیه، بقا.
عنوان انگلیسی
The effects of different levels of native commercial probiotic (Super zist) on the growth, nutritional efficiency and survival rate of Siberian sturgeon (Acipenser baerii) Juvenile
چکیده انگلیسی مقاله
The use of selected bacteria to improve growth parameters and the microbial population in the host is one of the new ideas carried out for manipulating the bacterial population in aquatic organisms. These bacteria also consumed in the diets of farmed fish to optimize the balance of the microbial population of the gastrointestinal tract and they have a great effect on the growth and survival provides them. This study aimed to investigate the effect of commercial aquaculture probiotic (CA probiotic, Superzist, Zistyar Varna, Iran) on the growth performance and survival of juvenile of Siberian sturgeon. A number of 120 of Acipenser baerii with average of weight (109.3±3.7 g) were randomly distributed to 12 fiberglass tank containing 350-liter fresh water and 10 fish per tank. Fish were fed 2-3% body weight three times daily for 63 days. The CA probiotic comprising Bacillus subtilis, Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii, L. rhamnosus, L. plantarum in amount of 100, 200 and 300 mg/kg were added to basal diet (4mm pellets, Skretting, Italy). At the end of experiment, the survival rate of fish in the treatments were 100% and there were no significant difference in the treatments (P>0.05). There were no change in SGR in the treatments. Biomass increase, WG and BWI were increased and FCR and PER were decreased by increasing the amount of CA probiotic in the diet but there were no significant (P>0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Probiotic, Siberian sturgeon (Acipenser baerii), growth, nutrition, survival
نویسندگان مقاله
محمود شکوریان | Mahmoud Shakourian
International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت
علیرضا علیپور جورشری | Ali Reza Alipour Jorshari
International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت
فروزان باقرزاده لاکانی | Frouzan Bagherzadeh Lakani
International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت
محمدعلی یزدانی ساداتی | Mohammad Ali Yazdani Sadati
International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت
علی حسین پور زلتی | Ali Hosseinpour Zelaty
International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت
سید حامد سید حسنی | Seyed Hamed Seyed Hasani
International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-174-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات