این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۵۵-۶۶

عنوان فارسی تأثیر افزودن پودر چای سبز (Camellia sinensis) در جیره غذایی بر شاخص های خونی و بیوشیمیایی ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella)
چکیده فارسی مقاله       در این بررسی تأثیر گیاه چای سبز (Camellia sinensis) بر شاخص های ایمنی ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 360 بچه ماهی آمور با میانگین وزن اولیه 07/2±24/18 گرم انتخاب و پس از سازگاری با محیط به‌صورت انتخابی در 12 مخزن و در هر مخزن 30 قطعه بچه ماهی ذخیره شد. گیاه چای سبز در 3 سطح 5/1 % (تیمار 2)، 3 % (تیمار 3) و 5 % (تیمار 4) به جیره غذایی اضافه گردید و جیره فاقد چای سبز برای تغذیه گروه شاهد (تیمار 1) در نظر گرفته شد. هر تیمار در 3 تکرار انجام گرفت. ماهیان روزانه به میزان 3 درصد از وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره 60 روزه تعداد 15 ماهی از هر تیمار به‌صورت تصادفی انتخاب‌شده و خون‌گیری از آن‌ها از محل ورید ساقه دمی انجام گرفت. نتایج نشان داد که میزان گلبول­های سفید و هموگلوبین اختلاف معنی­داری را در تیمار 2 با سایر تیمارها داشتند (05/0P<). بیشترین میزان گلبول­های سفید و هموگلوبین در تیمار 5/1 % به ترتیب 57/0±40/4 تعداد در میکرو لیتر × 103 و 74/0±74/6 گرم بر دسی لیتر بود. بهترین عملکرد در بهبود فاکتورهای بیوشیمیایی خون در تیمار 5/0 درصد پودر چای سبز مشاهده گردید (05/0P<). افزایش تعداد گلبول­های سفید و  سطح هموگلوبین در تیمار 5/1 درصد و در غلظت متوسط گلبولی روند افزایشی در تیمارهای چای سبز را نشان داد و همچنین بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ازجمله، آلبومین و گلوکز در سطح 5/1 % افزایش معنی­داری داشته است (05/0P<). نتایج نشان داد افزودن پودر چای سبز در سطح 5/0 درصد نسبت به سایر سطوح مصرفی آن در جیره ماهی آمور می­تواند بر مؤلفه­های موردبررسی اثرگذار باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چای سبز، ماهی آمور، شاخص‌های خونی، بیوشیمیایی، جیره غذایی

عنوان انگلیسی Effect of adding the green tea (Camellia siensis) powder to diet of Ctenopharyngodon idella on hematological and biochemical indices
چکیده انگلیسی مقاله       In this research the effect of Camellia sinensis on Ctenopharyngodon idella hematological factors was studied. For this purpose 240 juvenile of Ctenopharyngodon  idella was selected that initially had average weight of 18.24+2.07 gr and after being adapted with environment, were stored  in 12  tanks selectively (20 fish  in each tank). The camellia siensis was added to the diet in three levels 1.5% (treatment 2) 3 % (treatment 3) and 5 % (treatment 4) and the diet without camellia siensis was used for control group (treatment 1). Each treatment was repeated 3 times. The fish was fed 3% of their weight. At the end of the 60 day period, 15 fish was randomly selected from each treatment and their blood sample was taken from the caudal vein. The result was showed that amount of RBC and WBC had significant difference in treatment 2 with other treatments (P< 0.05). The Maximum amount in treatment 2 (1.5%) was 4.4±0.57 (microliter×103) and 6.74±0.74 (gr/dL), respectively. The most improved Biochemical factors were seen in treatment 0.5 %. Increasing the number of white blood cells and hemoglobin in the treatment of 1.5% and in the average concentration of globules showed an increasing trend in the treatments of green tea and also a significant increase in serum biochemical factors including albumin and glucose at the level of 1.5%. Results showed that adding camellia siensis to Ctenopharyngodon idella diet in 5 % level comparing to other levels can relatively improve investigated biochemical factors. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Camellia sinensis, Ctenopharyngodon idella, Hematological factors, Safety factors, diet.

نویسندگان مقاله مژگان خدادادی | Mojgan Khodadadi
Department of Aquaculture, Faculty of Agriculture and Natural Resources , Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

هدی ناصری منفرد | Hoda Naseri Monfared
Department of Aquaculture, Faculty of Agriculture and Natural Resources , Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-96-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات