این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱-۱۳

عنوان فارسی تاثیر پودر آرتمیا در جیره غذایی مولدین قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بر کیفیت تخم‌ها
چکیده فارسی مقاله قزل‌آلای رنگین‌کمان یکی از مهم‌ترین گونه‌های پرورشی ایران است، ولی در سال‌های اخیر باوجود افزایش تولید، مراکز تکثیر این گونه، از لحاظ کیفیت تخم و لارو با مشکلات فراوانی مواجه بوده‌اند؛ به‌همین دلیل در این پژوهش تاثیر افزودن پودر آرتمیا در جیره غذایی مولدین قزل‌آلای رنگین‌کمان بر کیفیت تخم‌ها موردبررسی قرارگرفت. مولدین ابتدا به‌مدت چهارماه با غذای تجاری تغذیه شدند. سپس از جیره‌های آزمایشی برای تغذیه ماهیان استفاده­گردید. پودر آرتمیا با نسبت‌های 0 (شاهد)، 5، 10، 20 و 30 درصد جایگزین پودر ماهی شد. نتایج نشان داد که مقادیر هم‌آوری مطلق و نسبی در تیمار5 درصد با سایر تیمارها و با گروه شاهد اختلاف معنی‌داری داشت (05/>P). ازنظر تعداد تخمک در گرم، قطر تخمک، پروتئین کل و چربی کل تخم، اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد مشاهده نشد (05/0P). باتوجه به نتایج مثبت مربوط به تیمار 5%، افزودن پنج درصدی پودر آرتمیا به جیره غذایی مولدین قزل‌آلای رنگین‌کمان می‌تواند کمک شایانی به افزایش کیفیت تخم در مراکز تکثیر این ماهی نماید. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آرتمیا، ترکیب اسیدهای چرب، کیفیت تخم

عنوان انگلیسی Effects of Artemia powder in Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) broodstock diet on the egg quality
چکیده انگلیسی مقاله Rainbow trout is one of the most important cultured species in Iran. Despite the progressively increased production of this species during the last decade, there have been many egg quality problems in the hatcheries yet. Thus, in this research we investigated the effects of adding Artemia powder to broodstock diet on Rainbow trout egg quality. Fishes were fed commercial diet for four months, then experimental diets containing 0% (control), 2.56% (5% replacement), 5.12% (10% replacement), 10.24% (20% replacement), and 15.37% (30% replacement) Artemia powder. Results indicated that the values of absolute and relative fecundity in the treatment 5% were significantly higher than in the rest of treatments and in the control group (P<0.05). There were no significant differences amongst the treatments and control group in terms of the egg number per gram, egg diameter, total protein and total lipid values (P>0.05). The parentage of the eyed eggs and hatching rates in the experimental treatments were significantly higher than the control group. The values of HUFA n-3 in the experimental treatments were significantly higher than in the control group (P<0.05). In conclusion, based on the results, adding 5% Artemia powder to Rainbow trout broodstock diet can improve the egg quality of this species.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Artemia, Egg quality, Fatty acid profile

نویسندگان مقاله ناصر آق | Naser Agh
Artemia and Aquaculture Research Institute, Urmia University, Urmia, Iran
دانشگاه ارومیه

عبدالجبار ایرانی | Abdoljabbar Irani
Artemia and Aquaculture Research Institute, Urmia University, Urmia, Iran
دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-34-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات