این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 25 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۳۱-۴۶
عنوان فارسی
اثر پربیوتیک بهسام بر رشد،کارایی تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان جوان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss, Wabaum, ۱۹۷۲)
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر پربیوتیک دیواره سلولی مخمر Saccharomyces cerevisiae بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان آزمایشی با تعداد 600 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی (g) 2±18 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی و سه تکرار شامل گروه شاهد (فاقد پربیوتیک) و تیمارهای آزمایشی B1، B2 و B3 به ترتیب حاوی 200، 400 و 600 میلیگرم پربیوتیک در هر کیلوگرم جیره غذایی به مدت 45 روز انجام شد. در پایان آزمایش نتایج نشان داد در تیمارهای B1 و B3 میزان وزن نهایی (91/75 و 16/74)، طول نهایی (67/18 و 37/18)، افزایش وزن (91/57 و 16/56)، افزایش طول (97/8 و 65/8)، نرخ رشد ویژه (17/3 و 12/3)، ضریب تبدیل غذایی (07/1 و 09/1)، نرخ کارایی غذا (61/95 و 40/93)، نسبت کارایی پروتئین (12/2 و 07/2)، چربی (85/8 و 64/8) و انرژی (056/0 و 055/0) و همچنین نرخ رشد ویژه پروتئین (21/3 و 22/3)، چربی (24/3 و 21/3) و انرژی (24/3 و 20/3) در مقایسه با گروه شاهد بهطور معنیداری افزایشیافته است (05/0P<). بیشترین ضریب تغییرات طولی (25/6 درصد) نیز در تیمار B3 ثبت گردید (05/0P<)؛ اما تفاوت معنیداری در ضریب تغییرات وزنی و فاکتور وضعیت بین تیمارها مشاهده نگردید (05/0P>). ازنظر ترکیبات شیمیایی لاشه نیز بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0P>). بااینحال بالاترین درصد ماده خشک (28/0±30)، پروتئین (83/0±48/19)، چربی (10/0±70/44) و فیبر لاشه (29/0±46/0) در تیمار B3 اندازهگیریگردید. درمجموع افزودن پربیوتیک تجاری بهسام در سطوح 200 و 600 میلیگرم قابلیت تأثیرگذاری نسبتاً مطلوبی بر عملکردهای رشد و کارایی تغذیه در بچه ماهیان جوان قزلآلای رنگینکمان داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پربیوتیک، قزلآلای رنگینکمان، مخمر، شاخص رشد
عنوان انگلیسی
Effect of prebiotic of Behsam on growth, feeding efficiency and body composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) juvenile
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate the effect of dietary supplementation of Cell wall of Saccharomycescerevisiaeon growth performance and carcass composition of rainbow trout juvenile (Oncorhynchus mykiss), an experiment was carried out on 600 pieces of O. mykissjuvenile with averaged mean weight of 18±2 g for 45 days. This experiment conducted in a completely random design with 4 treatments which contain triplicates. Three levels of prebiotic (200, 400 and 600 mg.kg-1 of ration) were added to the basic diet. At the end of experiment it was observed that prebiotic supplementation at 200 and 600 mg.kg-1 in the diet caused increasing FW (75.91 and 74.16), FL (18.67 and 18.37), WG(57.91 and 56.16), LG(8.97 and 8.65), SGR(3.17 and 3.12), FCR (1.07 and 1.09), FCE (95.61 and 93.40), PER(2.12 and 2.07), LER(8.85 and 8.64), EER(0.056 and 0.055), as well as SGRP(3.21 and 3.22), SGRL(3.24 and 3.21) and SGRE(3.24 and 3.20) (p< 0.05). The highest CVL (6.25) were observed in treatment containing of 600 mg.kg-1 prebiotic (P< 0.05). There were no significant (P>0.05) differences in CVW and CF of fish fed with the experimental and control diets. Whole body chemical composition of animals post-feeding revealed no any significant difference between treatment's (P>0.05). However, the highest Dry matter (30±0.28), Crude protein (19.48±0.83), Crude lipid (44.70±0.10) and Crude fiber (0.46±0.29) content were observed in treatment containing of 600 mg.kg-1 prebiotic supplemented diet. In conclusion, Based on the resultsobtained we could claim that feeding of rainbow trout juvenile on the diet supplemented with 200 and 600 mg.kg-1 diet caused improving growth performances and feed efficiency of O. mykiss juvenile.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Prebiotic, Behsam, Yeaste, Oncorhynchus mykiss.
نویسندگان مقاله
محبوبه حاجی قربانی | Mahbobe Hajighorbani
Department of Fisheries, Faculty ofAgriculture and Natural Resources, GonbadKavous University, GonbadKavous, Golestan
دانشگاه گنبدکاووس
حجت الله جعفریان | Hojjatolla Jafaryan
Department of Fisheries, Faculty ofAgriculture and Natural Resources, GonbadKavous University, GonbadKavous, Golestan
دانشگاه گنبدکاووس
محمد هرسیج | Mohamad Harsij
Department of Fisheries, Faculty ofAgriculture and Natural Resources, GonbadKavous University, GonbadKavous, Golestan
دانشگاه گنبدکاووس
محمد قلی زاده | Mohamad Gholizadeh
Department of Fisheries, Faculty ofAgriculture and Natural Resources, GonbadKavous University, GonbadKavous, Golestan
دانشگاه گنبدکاووس
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-366-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات