این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 21 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱۱۷-۱۲۶
عنوان فارسی
بهبود شاخصهای ایمنی موکوس پوست ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانو ذره آهن با استفاده از مکمل غذایی ملاس
چکیده فارسی مقاله
وجود آلایندههای نوظهور نانوذرات در آب باعث پاسخ استرس در ماهی میشود که نهایتاً بر وضعیت فیزیولوژیک ماهیان اثرگذار بوده و باعث کاهش عملکرد ایمنی ماهیان میشود. از این رو، استفاده از محرکهای ایمنی نظیر ملاس بسیار ضروری بهنظر میرسد. در این تحقیق، تعداد 250 قطعه بچهماهی کپور معمولی بهمدت 42 روز در چهار دسته: جیره فاقد ملاس (تیمار 1)، جیره حاوی 5/0 درصد ملاس (تیمار 2)، جیره حاوی 1 درصد ملاس (تیمار 3) و جیره حاوی 2 درصد ملاس (تیمار 4) تقسیم شدند. سپس به هرکدام از گروهها 50 درصد غلظت کشنده نانو آهن بهمدت چهارده روز اضافه شد. شاخصهای مختلف از جمله : پروتئین محلول، فسفاتاز قلیایی، لیزوزیم و ایمونوگلوبولین (IgM) در موکوس اندازهگیری شد. نتایج تجزیهوتحلیل آماری دادهها نشان داد که در مجموع تیمارهای آزمایشی بر شاخصهای ایمنی موکوس تأثیر معنیداری داشت (05/0P<). بهطوریکه میزان این شاخصها در تیمارهای تغذیه شده با ملاس با افزایش غلظت ملاس افزایش یافت. در تیمار در معرض نانو آهن و در تیمارهای ترکیب نانو آهن و ملاس نیز میزان این شاخصها بهطور معنیداری افزایش یافت. نتیجه کلی این تحقیق نشان داد که ملاس، نانوذره آهن و ترکیب ملاس و آهن باعث افزایش شاخصهای ایمنی موکوس میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بهبود مقاومت، آبزی، نانو ذرات فلزی، ملاس
عنوان انگلیسی
Improvement of skin mucus immunological indices of common carp )Cyprinus carpio( in exposure to iron nanoparticles using molasses dairy supplement
چکیده انگلیسی مقاله
The emergence of newly released nanoparticles in water results in stress response of fishes, which ultimately affects the physiological state and reduces the immune function of fishes. Therefore, it seems the use of immune stimulants such as molasses is very necessary. In this study 250 common carp were exposed to molasses in four groups, with no molasses (treatment 1), diet containing 0.5% molasses (treatment 2), 1% molasses (treatment 3) and diet containing 2% molasses (Treatment 4) for 42 days. Each group were exposed to 50% of lethal concentration of nano-iron for 14 days. Then, various indices such as soluble protein, alkaline phosphatase, lysozyme and immunoglobulin were measured in mucus. Results showed that total experimental treatments had a significant effect on mucus immune parameters (P< 0.05), so these indices were affected by treatments fed with molasses increased with the increase of molasses concentration, in the treatment of nano-iron and in the treatment of nano-iron and molasses, the amount of this indicator increased significantly. The overall conclusion of this study shows that molasses, iron nanoparticles, molasses and iron compound increased the mucosal immune parameters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Resistance Improvement, Aquatic, Metal Nanoparticles, Molasses
نویسندگان مقاله
پریا هوشمند | Parya Hoshmand
- Department of Fisheries and Aquatic Sciences, Faculty of Fisheries and Environmental Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
روح ا.. شیخ ویسی | Ruhollah Sheikh veisi
Department of Fisheries and Aquatic Sciences, Faculty of Fisheries and Environmental Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حبیب سنچولی | Habib Sanchooli
Department of Fisheries and Aquatic Sciences, Faculty of Fisheries and Environmental Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
وحید زمانی | Vahid Zamani
دانشگاه کردستان
سپیده غنی | Sepideh Ghani
Department of Fisheries and Aquatic Sciences, Faculty of Fisheries and Environmental Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید علی اکبر هدایتی | Aliakbar Hedayati
Department of Fisheries and Aquatic Sciences, Faculty of Fisheries and Environmental Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-45-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات